Prinsesse Eugenie:

- Vi er heldige som har hverandre

Prinsesse Eugenie og ektemannen feirer ti år som par. Samtidig kommer hun med en klar oppfordring til følgerne sine.

TI ÅR: Prinsesse Eugenie og ektemannen Jack Brooksbank feirer ti år som par. Her fra bryllupsdagen deres i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix
TI ÅR: Prinsesse Eugenie og ektemannen Jack Brooksbank feirer ti år som par. Her fra bryllupsdagen deres i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober 2018 fikk dronning Elizabeths (94) barnebarn, prinsesse Eugenie (30), sin prins da hun giftet seg med kjæresten gjennom åtte år, Jack Brooksbank (34). I likhet med tidligere kongelige bryllup var det naturligvis stor spenning og oppmerksomhet rettet mot den store dagen, og både prinsessens brudekjole, gjestene og brudepikene fikk mye oppmerksomhet.

Prinsessen har tidligere uttalt at hun og ektemannen er som par flest, og nå feirer de ti år sammen.

«Jack og jeg feirer ti år sammen i dag, og vi er heldige som har hverandre gjennom denne tiden», skriver hun innledningsvis til to private bilder av dem på Instagram.

Vil dele fra fansen

Den 30 år gamle prinsessen sikter trolig til coronapandemien som i skrivende stund preger en hel verden. Samtidig påpeker Eugenie at man kan feire store ting likevel, akkurat som hun og ektemannen.

«Hvis noen av dere har et jubileum denne uken, uansett om dere er sammen eller ikke på grunn av denne vanskelige tiden, hvis du er helsepersonell som ønsker å fortelle en person at du elsker den, vær så snill og send meg et bilde og en melding i innboksen min av hvordan du feirer», skriver hun videre, og fortsetter:

«Og så vil jeg dele meldingene deres på Instagram-storyen min gjennom de neste dagene».

KONGELIG FORLOVELSE: Dette bilde ble tatt på Buckingham Palace da prinsessen og Jack annonserte i januar 2018 at de hadde forlovet seg. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG FORLOVELSE: Dette bilde ble tatt på Buckingham Palace da prinsessen og Jack annonserte i januar 2018 at de hadde forlovet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mye later til at prinsessen, som er en del av verdens mest offentlige familie, ønsker å rette fokus mot positivitet, glede og kjærlighet selv om mange har det vanskelig.

På sin Instagram-story har hun også delt samme oppfordring og et bilde av seg selv og ektemannen. Bildene er tatt av prinsessens mor, Sarah Ferguson (60), hertuginne av York.

Kongelig bryllup

I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk prinsesse Eugenie sitt ja den 12. oktober i 2018. Tiaraen hadde hun lånt av dronning Elizabeth, og den ble laget i 1919. Den er utsmykket med smaragder og diamanter.

MANN OG KONE: Alles øyne var rettet mot Windsor Castle da Jack og Eugenie ga hverandre sitt ja. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Alles øyne var rettet mot Windsor Castle da Jack og Eugenie ga hverandre sitt ja. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ørene hadde hun også smaragder, som hun fikk i gave av sin ektemann. Under den lange kjolen hadde hun gått for sko fra Charlotte Olympia.

Under vielsen var det flere ting å bemerke seg. Flere tok blant annet til tårene da Andrea Bocelli sang italiensk opera så det runget i kapellet. Det ble også lest fra og referert til boka «The Great Gatsby» en rekke ganger, siden dette har vært en bok de har hatt mye humor med i forholdet.

De to gikk sammen ned kirkegulvet etter å ha blitt erklært mann og kone, til en fanfare komponert eksklusivt for dem. På trappa kom kysset alle ventet på, til full jubel fra gjester og skuelystne utenfor.

Etter vielsen fulgte en tur rundt om i Windsor i kortesje, slik prins Harry og hertuginne Meghan gjorde den 19. mai for snart to år siden - da de giftet seg i samme kapell.

Avkreftet forlovelse

I flere år svirret forlovelsesryktene rundt paret, og i 2016 måtte en representant for prinsessens mor, Sarah Ferguson, avvise at paret skulle gifte seg.

Samme år uttalte prinsessen selv at hun og hennes utkårede er som kjærestepar flest.

- Dersom jeg er hjemme elsker jeg å lage mat og å se på tv. Det er veldig avslappende. For øyeblikket ser jeg på «How to Get Away With Murder» - Viola Davis er helt sinnssykt dyktig! Favoritten er «Outlander». Når jeg er sammen med Jack ser vi på «The Walking Dead» som vi er besatt av. Kanskje «Game of Thrones» er den neste serien vi skal se på?, sa hun til Harper's Bazaar.

Som nevnt har Eugenie og Jack nå vært et par i ti år, og tidligere i år, i anledning valentinsdagen, delte hun et bilde fra året de møtte hverandre for første gang.

«Denne valentinsdagen ønsker jeg å dele et gammelt, men fint bilde av Jack og meg fra 2010 - året vi møttes. Gratulerer med valentinsdagen», skrev hun.

LES OGSÅ: Derfor har dronningen to bursdager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer