Ingrid Alexandra fyller 18:

- Vi er en veldig tett familie

Fredag 21. januar fyller Norges tronarving 18 år.

TRONEARVING: Kronprinsessen er den første kvinnelige tronarvingen som er født i Norge. Foto: Ida Bjørvik/Det kongelige hoff
TRONEARVING: Kronprinsessen er den første kvinnelige tronarvingen som er født i Norge. Foto: Ida Bjørvik/Det kongelige hoff Vis mer
Publisert

Norges tronarving Ingrid Alexandra fyller i dag 18 år og går offisielt inn i de voksnes rekker som myndig. Det betyr at hun tar steget ut i offentligheten og får en mer framtredende rolle for kongehuset. Nå har hun gitt sine første intervjuer.

Til VG forteller 18-åringen om familielivet og hvordan hun ser for seg livet som Norges dronning.

- Jeg tror jeg har et tett forhold med både pappa og mamma. Ikke nødvendigvis på grunn av den rollen vi har, men fordi vi er en veldig tett familie.

Selv om Ingrid Alexandra på utsida har et annerledes liv enn mange andre, forteller hun at hun aldri har opplevd oppveksten sin som annerledes. Noen av framtidsplanene er kanskje ikke helt klare, men én ting har alltid vært sikkert: Hun skal bli dronning.

- Jeg har alltid visst det, på en måte. Jeg kan ikke huske ei tid da jeg ikke visste det.

I anledning bursdagen har også kongehuset delt en rekke bilder fra prinsessens liv.

Feminist

Selv om det er en god stund til Ingrid Alexandra er dronning, har bestefaren hennes, Hans Majestet Kongen, allerede gitt henne noen råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.