Dronning Elizabeth:

- Vi er dypt rørt

Dronningen takker for all omtanken etter ektemannens bortgang.

UTTALELSE: På bursdagen sin 21. april takker britenes monark for all støtten familien har opplevd den siste tiden. Foto: Paul Grover / Shutterstock Editorial / NTB
UTTALELSE: På bursdagen sin 21. april takker britenes monark for all støtten familien har opplevd den siste tiden. Foto: Paul Grover / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning sin 95-årsdag i dag 21. april benytter dronning Elizabeth anledningen til å takke for all den varme støtten hun og kongefamilien har opplevd etter prins Philips bortgang tidligere i april.

Dronningens ektemann ble begravd i St. Georges kapell sist lørdag. Han ble 99 år gammel.

«Jeg har i anledning min 95-årsdag i dag mottatt mange meldinger med gode ønsker, noe jeg setter veldig høyt», sier hun innledningsvis i uttalelsen.

Hun fortsetter:

«Samtidig vi som familie er i en periode med dyp sorg, har det vært en trøst for oss å se og høre alle hyllestene til min ektemann, fra folk i Storbritannia og hele samveldet. Min familie og jeg vil takke for all støtten og vennligheten som har blitt vist oss de siste dagene. Vi er dypt rørt, og fortsetter å bli minnet om at prins Philip hadde en ekstraordinær virkning på folk gjennom hele sitt liv».

Det har snart gått to uker siden prins Philip gikk bort. Det har naturligvis etterlatt en hel verden i sorg, spesielt for hans kone gjennom syv tiår, dronning Elizabeth.

Fødselsdagen i dag er den første uten ektemannen ved hennes side. I likhet med resten av kongefamilien, er dronningen fremdeles i en sørgeperiode. Dermed har bursdagsfeiringen også blitt kraftig endret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer