<strong>KONDOLERER:</strong> Den danske kongefamilien sender varme tanker til den norske kongefamilien og Ari Behns familie. Her er det danske kronprinsparet avbildet sammen med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn under prinsesse Madeleine av Sverige og Chris O'Neill sitt bryllup i 2013. Foto: NTB Scanpix
KONDOLERER: Den danske kongefamilien sender varme tanker til den norske kongefamilien og Ari Behns familie. Her er det danske kronprinsparet avbildet sammen med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn under prinsesse Madeleine av Sverige og Chris O'Neill sitt bryllup i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ari Behn er død:

- Vi er dypt berørte

Det danske kongehuset sender varme tanker til den norske kongefamilien og Aris familie.

Publisert
Sist oppdatert

Første juledag kom nyheten om at kunstner og forfatter Ari Behn er gått bort. Behn ble bare 47 år gammel, og tok sitt eget liv, het det i meldingen som ble sendt ut av familien onsdag.

Siden dødsfallet ble kjent onsdag kveld, har en rekke kjente personligheter delt sin sorg i sosiale medier. Ari Behn var som kjent tidligere gift med prinsesse Märtha Louise (48), og også kongeparet og kronprinsparet har delt kondolanser.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Behns dødsfall har også fått oppmerksomhet utenfor landegrensene, og blant andre har det svenske kongehuset uttalt seg.

Nå sender også det danske kongehuset varme tanker til Behns familie, skriver danske BT.

«Den danske kongefamilien er dypt berørte over Ari Behns tidlige død, og sender sine varme tanker til den norske kongefamilien og Ari Behns familie», sier kommunikasjonssjefen til kongefamilien, Lene Balleby.

Kongelige venner

Mens han var gift med Märtha Louise, møtte Behn flere medlemmer av den danske kongefamilien. Blant annet var eksparet blant gjestene i bryllupet til kronprins Frederik (51) og kronprinsesse Mary (47) i 2004.

<strong>BRYLLUPSGJESTER:</strong> Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn avbildet i bryllupet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPSGJESTER: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn avbildet i bryllupet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De var også på gjestelista da prins Joachim (50) av Danmark giftet seg med prinsesse Marie (43) i 2008.

Märtha Louise, Ari Behn og det danske kronprinsparet har også vært til stede under flere andre kongelige arrangementer sammen, som da prinsesse Madeleine (37) av Sverige giftet seg med Chris O'Neill (45), og da prins Carl Philip (40) giftet seg med prinsesse Sofia (35) i 2015.

<strong>I KONGELIG SELSKAP:</strong> Märtha Louise, Ari Behn, prinsesse Marie og prins Joachim avbildet under prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige sitt bryllup i 2015. Foto: NTB Scanpix
I KONGELIG SELSKAP: Märtha Louise, Ari Behn, prinsesse Marie og prins Joachim avbildet under prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige sitt bryllup i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En ære å kjenne Ari

Kong Carl Gustav (73) av Sverige sendte onsdag kveld sine tanker til Ari Behns nærmeste i en uttalelse.

- Vi har mottatt beskjeden om Ari Behns tragiske bortgang. I mange år kjente vi ham som en del av den norske kongefamilien, som står oss nær. Våre tanker går til hans nærmeste, skrev han i uttalelsen.

Også den svenske kronprinsessefamilien, som ifølge Aftonbladets kongehusekspert, Jenny Alexandersson, var nære venner av Behn og Märtha Louise, sendte sine varme tanker onsdag.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om Ari Behns bortgang. Vi kommer til å minnes Ari som det varme, hjertelige og spirituelle mennesket han var. Det var en ære å kjenne Ari. Våre tanker går til hans døtre og familie, sa de i en uttalelse.

LES OGSÅ: - Han var enestående

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer