Prinsesse Madeleine:

- Vi elsker deg til månen og tilbake

Prins Nicolas fyller 6 år, og feiringen foregår i Sverige.

TILBAKE I SVERIGE: Prinsesse Madeleine og barna er tilbake i Sverige etter halvannet år. Foto: Robin Utrecht / REX / NTB
TILBAKE I SVERIGE: Prinsesse Madeleine og barna er tilbake i Sverige etter halvannet år. Foto: Robin Utrecht / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller prins Nicolas seks år. Han er prinsesse Madeleine (39) og ektemannen Chris O'Neills (46) eneste sønn. De har også døtrene prinsesse Leonore (7) og prinsesse Adrienne (3) sammen.

I anledning Nicolas' fødselsdag delte den svenske prinsessen et nytt bilde av bursdagsprinsen på Instagram. På bildet ser man den unge prinsen sitte ved rattet til en golfbil.

«Gratulerer med dagen, kjære Nicolas. Vi elsker deg til månen og tilbake. Stå på», skrev hun i innlegget.

Også prinsesse Madeleine hadde nylig fødselsdag. Torsdag 10. juni fylte hun nemlig 39 år.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Returnerte til hjemlandet

I motsetning til i fjor har prinsen nå muligheten til å bli feiret av resten av kongefamilien. Nicolas, Madeleine og resten av familien er nemlig endelig tilbake i Sverige, og det er ikke mindre enn halvannet år siden de var der sist.

Et vitne skal ha observert familien og kan fortelle overfor Svensk Dam at de befant seg i Humlegården i Stockholm.

-Jeg møtte akkurat to sommerglade barn i Humlegården; prins Nicolas og prinsesse Leonore med barnepiken sin på vei til lekeplassen oppe ved Karlavägen, forteller vedkommende.

Videre forklarer øyevitnet at de løp og hoppet rundt, og at ingen tenkte at det var kongen og dronningens barnebarn som lekte seg i parken.

Også det svenske hoffet har bekreftet at prinsessen og barna er i Sverige.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Sommerferie på Öland

Prinsesse Madeleine og familien har de siste årene vært nødt til å feire Sveriges nasjonaldag 6. juni på avstand. De bor i Florida i USA, hvor de har bodd permanent siden 2018.

Coronapandemien har satt en stopper for mye, og er også årsaken til at familien ikke har fått tatt del i den tradisjonsrike nasjonaldagsfeiringen i hjemlandet. Sist gang «Madde» og resten av familien deltok i feiringen, var i 2019.

Også i år har de måttet se seg nødt til å følge høytider, bursdager og begivenheter digitalt, men nå er de altså tilbake i hjemlandet og kan se frem mot den kommende midtsommerfeiringen.

Og ikke minst til en fantastisk sommerferie på Öland med resten av den svenske kongefamilien.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Hardt rammet

Området familien er bosatt i har vært hardt rammet av coronapandemien, noe som har preget det kongelige livet langs USAs østkyst.

I programmet «Året med kongefamilien», som ble sendt på svensk TV 21. i desember, fortalte prinsesse Madeleine hvordan det siste året hadde vært.

- Nå når jeg ser meg tilbake … Om noen hadde sagt til meg at vi måtte holde oss innendørs i fem måneder, knapt få gå ut, ha alle barna hjemme og hjemmeskole fra åtte til tre, vet jeg ikke om jeg hadde begynt å le eller gråte, sa hun åpenhjertig i programmet, gjengitt av Aftonbladet.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Da programmet ble sendt hadde det nesten gått et år siden familien sist var i Sverige. Prinsessen la ikke skjul på at hun savnet familien og vennene sine hjemme i Sverige.

- Barna spør nesten hver dag: «Når kan vi reise til Sverige?» Vi alle savner Sverige veldig mye, la hun til.

LES OGSÅ: - Har vært ekstremt tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer