Hertuginne Camilla:

- Vet ikke om mamma blir kalt dronning

Hertuginne Camillas sønn, Tom Parker Bowles, er i tvil om morens fremtidige tittel.

DRONNING?: Hvis dronning Elizabeth (95) dør, blir prins Charles (72) konge. Det er imidlertid ikke sikkert hans kone, hertuginne Camilla (73) blir dronning. Foto: Shutterstock/NTB
DRONNING?: Hvis dronning Elizabeth (95) dør, blir prins Charles (72) konge. Det er imidlertid ikke sikkert hans kone, hertuginne Camilla (73) blir dronning. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Dronning eller ikke dronning? Det er spørsmålet flere stiller seg om hertuginne Camilla (73), når det blir snakk om den dagen prins Charles (72) tar over tronen etter dronning Elizabeth (95).

Camilla er nemlig ikke garantert noen dronningtittel den dagen ektemannen får kongetittel. Clarence House, parets offisielle residens, har ifølge The Times tidligere forklart at hertuginnen vil bruke tittelen prinsessegemalinne når prins Charles tar over stafettpinnen.

Men, skal man imidlertid tro Camillas egen sønn, Tom Parker-Bowles (46), er ikke dette noe alle vet - heller ikke innad i familien. Han er nemlig usikker på morens fremtidige tittel.

Usikker

Det var i et nylig intervju med The Times at 46-åringen ærlig kunne innrømme at han ikke visste om moren en dag skulle innta den britiske tronen med dronningtittel, ifølge People.

- Helt ærlig vet jeg ikke om mamma kommer til å bli kalt dronning, sier han til avisen.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Deretter sår han tvil om det man tidligere har trodd - at det er prinsessegemalinne Camilla vil bli omtalt som.

- Det er ikke bestemt. Det er mange interessante Sky-dokumentarer om det, helt klart, men helt ærlig vet jeg ikke om noe av det stemmer, uttaler han videre.

Fastslått før bryllupet

Hertuginne Camilla giftet seg med prins Charles i 2005, og i forbindelse med bryllupet ble det i en pressemelding kjent at hun ikke vil få dronningtittel.

Med andre ord ga de uttrykk for at tittelen allerede da var bestemt, og ikke usikker, slik hennes sønn hevder i intervjuet med The Times.

- Intensjonen er at Mrs. Parker Bowles vil bruke tittelen Hennes Kongelige Høyhet Prinsessegemalinne når prinsen av Wales tar over tronen, het det i pressemeldingen den gang.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det har likevel blitt spekulert på om prins Charles ønsker å gi Camilla en dronningtittel etter at han blir kronet til konge. Rundt samme tid som spekulasjonene oppsto, skal nemlig spørsmålet om Camilla blir dronning ha blitt fjernet fra Charles offisielle nettside, under fanen «Ofte stilte spørsmål», ifølge People.

Dette er imidlertid aldri blitt bekreftet av Buckingham Palace.

Avkreftet ryktene

Om så hertuginne Camilla skulle få dronningtittel, vil det nok være splittede meninger rundt dette hjemme i Storbritannia. Hertuginnen har nemlig i en årrekke blitt beskyldt for å ha ødelagt ekteskapet til prins Charles og avdøde prinsesse Diana.

På bakgrunn av fortiden ble det lenge spekulert rundt forholdet prins Harry (36) og prins William (38) har til sin stemor. I biografien om prins Harry, «Harry: A Biography of a Prince», skrevet av journalist Angela Levin, avkreftes det at brødrene har et kaldt forhold til Camilla.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

- For å være ærlig, så har hun alltid stått både William og meg veldig nær, sier hertugen av Sussex i boken, ifølge Fox News.

Han benyttet videre anledningen til å rose hertuginne Camilla.

- Hun er en fantastisk kvinne som har gjort vår far veldig, veldig lykkelig, som jo er det viktigeste. William og jeg elsker henne høyt, sier prins Harry.

LES OGSÅ: - Reddet livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer