Piers Morgan:

- Verdiløs og middelmådig

Programlederen holder ikke tilbake på kritikken.

VÆRT UTE EN VINTERNATT: Prins Harry og hertuginne Meghan er vant til herjende kritikk. Foto: John Rainford/Splash News/NTB
VÆRT UTE EN VINTERNATT: Prins Harry og hertuginne Meghan er vant til herjende kritikk. Foto: John Rainford/Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember skal den gjeve prisen The Robert F Kennedy Award deles ut, og til ingen ringere enn prins Harry (38) og kona hertuginne Meghan (41).

Ifølge Independent begrunner lederen for Robert F Kennedy-stiftelsen og datter av Robert F Kennedy, Kerry Kennedy, valget med at prinseparet har «utfordret kongefamiliens maktstruktur», og roser deres «heltemot for å stå opp for strukturell rasisme innenfor monarkiet».

Det får Fox News-programlederen Piers Morgan (57) til å se rødt.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Forkastelig og en skam

Mandag dukket Morgan opp på «Fox & Friends» for å diskutere nyheten om prins Harry og hertuginne Meghans pris, skriver Fox News.

- Jeg synes det er fullstendig forkastelig og en skam at Kerry Kennedy besudler navnet og minnet om faren sin på denne måten.

Videre mener Morgan, som beskriver seg selv som en monarkist, at prinsen og hertuginnen «forlot og utnyttet deres kongelige tjenester og Storbritannia for hundrevis av millioner dollar».

- Ideen om at de blir hyllet som noen helter i Amerika av en slags egen kongefamilie, Kennedy-familien, det stikker virkelig i spiserøret mitt.

Den britiske TV-profilen mener nå at stiftelsen burde revurdere å dele ut prisen til det kongelige paret, som ifølge Morgan, har snakket stygt om sin egen familie.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Så har du Meghan Markle, som er en slags verdiløs middelmådig skuespiller som giftet seg inn i en familie, tok favorittprinsen vår, fikk han med til Amerika, og bruker nå all sin tid på å prøve å angripe monarkiet, raser Morgan.

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gang Fox News-profilen går hardt ut mot Sussex-paret.

Da prins Harry og hertuginne Meghan stilte opp i et intervju med Oprah Winfrey (68), haglet kritikken mot dem. Blant kritikerne var Morgan.

- Jeg ble kvalm over det jeg så. Dette er et to timer langt slaktemaraton av vår kongefamilie, monarkiet og alt dronningen har jobbet så hardt for. Og alt dette blir gjort med prins Philip liggende på sykehuset, sa han den gang på «Good Morning Britain».

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer

Morgan holdt heller ikke tilbake i 2018, året Sussex-paret giftet seg.

- Jeg må være ærlig, min erfaring med henne var ikke bra. Og alt jeg har sett siden minner meg om en skuespiller, en Hollywood-skuespiller, som utnytter muligheten til å spille seg til toppen, sa han i samme program.

Slik skal misnøyen ha startet

Hertuginnen og prinsen har tilsynelatende ikke kommentert Morgans gjentatte kritikk.

I 2018 forklarte Morgan på The Late Late Show at han og hertuginnen tidligere har hatt en vennlig tone.

Ifølge programlederen skal han ha fulgt Meghan på Twitter før hun og prins Harry ble et par. Han hevder at hun sendte ham en melding og forklarte at hun var en stor fan, og de begynte å utveksle meldinger frem og tilbake.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Da Meghan var i Storbritannia for et ærend, skal de ha møttes for noen drinker, ifølge Morgan.

- Så sendte jeg henne av sted i en taxi, og det viste seg at den tok henne rett til en fest der hun møtte prins Harry, hevder han.

- Neste kveld spiste de middag alene, og det var det siste jeg hørte fra Meghan Markle. Jeg hørte aldri fra henne igjen, hun «ghostet» meg.

LES OGSÅ: Nekter å uttale seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer