Prins Ernst August jr.:

- Venter sitt tredje barn

Prinsen og hans russiske kone skal angivelig utvide familien igjen.

GRAVID: Prins Ernst August jr. og kona Ekaterina Malysheva venter barn igjen, ifølge tyske Bunte. Foto: Utrecht Robin / Action Press / REX / NTB
GRAVID: Prins Ernst August jr. og kona Ekaterina Malysheva venter barn igjen, ifølge tyske Bunte. Foto: Utrecht Robin / Action Press / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Ernst August jr. (37) av Hannover venter sitt tredje barn sammen med kona Ekaterina Malysheva (34), skriver det tyske magasinet Bunte. Prinsen er sønn av prins Ernst August senior (67), som er gift med prinsesse Caroline (64) av Monaco.

37-åringen giftet seg med den russiske motedesigneren i juli 2017, og bor ifølge Daily Mail i London. Fra før har ekteparet de to barna Elisabeth (3) og August (2).

Prinsen jobber med finans, mens kona siden 2013 har designet sine egne merkeklær under navnet EKAT. Den vordende trebarnsmoren ble født i Russland, men vokste opp i Praha. Senere flyttet hun til London for å studere mote.

GIFT: Ekteparet giftet seg i juli 2017. Nå venter de sitt tredje barn, ifølge Bunte. Foto: Haz / Rainer Drose / Action Press / Rex / NTB
GIFT: Ekteparet giftet seg i juli 2017. Nå venter de sitt tredje barn, ifølge Bunte. Foto: Haz / Rainer Drose / Action Press / Rex / NTB Vis mer

Ekteparet giftet seg først i en sivil seremoni, for deretter å bli viet i kirken, ifølge den britiske avisen. Etterpå samlet de over 600 gjester til to luksuriøse sammenkomster, blant annet på familieslottet Marienburg.

37-åringens egen far glimret imidlertid med sitt fravær i bryllupet. Prins Ernst August senior er kjent for å være en skikkelig skandalemaker, og han har i flere år også hatt en heller kjølig relasjon med sønnen.

I januar ble det kjent at han hadde saksøkt sin egen sønn på grunn av det nevnte familieslottet i Marienburg. Det meldte nyhetsbyrået AFP.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Saksøkt av faren

Søksmålet bunner i at prins Ernst August senior ønsker å få tilbake kontrollen over slottet, som ligger i Tyskland.

I årene 2004-2007 ga prinsen sønnen en rekke eiendommer, men nå ønsker han dem tilbake grunnet «grov utakknemlighet», kom det frem i en uttalelse fra retten i Hannover.

Den omstridte 67-åringen skal ifølge dokumentene fra retten ha levert inn søksmålet i slutten av 2020. Han ønsker altså å oppheve gavene han har gitt til sin egen sønn - deriblant Marienburg slott, samt flere andre staselige eiendommer i Tyskland.

AFP skrev også at prins Ernst August anklager sønnen for å ha gått bak ryggen hans ved å tilby slottet til regionale myndigheter som offentlig eiendom, delvis på grunn av de enorme kostnadene som kreves for å holde eiendommen ved like.

Dette skal ha vært stikk i strid med prins Ernst Augusts ønsker for slottet.

STRIDENS KJERNE: Det er dette slottet far og sønn krangler om. Foto: Julian Stratenschulte / AFP / NTB.
STRIDENS KJERNE: Det er dette slottet far og sønn krangler om. Foto: Julian Stratenschulte / AFP / NTB. Vis mer

Skandaleprinsen anklager også sønnen for å ha robbet til seg verdifull kunst og antikviteter fra familien. Han anslår at den totale verdien av eiendommen er rundt fem millioner euro, kommer det frem i rettsdokumentene.

Ernst August jr. har uttalt til det tyske nyhetsbyrået DPA at avtalen om å overføre slottet til de regionale myndighetene er «juridisk sikker».

- Det er ingenting som står i veien for den langsiktige bevaringen av Marienburg som et sentralt kulturminne i Niedersachsen, uttalte han.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Dette er riktignok ikke den eneste rettssaken prins Ernst August sr. er innblandet i for tiden. På nyåret ble det nemlig kjent at 67-åringen risikerer tre år i fengsel for å ha havnet i klammeri med politiet 15. juli 2020.

LES OGSÅ: Sjokkerte seerne - nå råder forvirringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer