Prinsesse Beatrice:

Venter sitt første barn

Ny, kongelig baby på vei.

BLIR FORELDRE: Prinsesse Beatrice og ektemannen venter sitt første barn. Foto: Benjamin Wheeler / AP / NTB
BLIR FORELDRE: Prinsesse Beatrice og ektemannen venter sitt første barn. Foto: Benjamin Wheeler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag kan britiske prinsesse Beatrice (32) dele den hyggelige nyheten om at hun og ektemannen, Edoardo Mapelli Mozzi (38), venter sitt første barn sammen.

«Hennes kongelige høyhet prinsesse Beatrice og Mr Edoardo Mapelli Mozzi er svært glade over å annonsere at de venter barn til høsten dette året», skriver de på Instagram.

Dronning Elizabeth (95), Beatrices bestemor, har blitt informert og begge familiene skal være i ekstase over den kommende familieforøkelsen.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Stemor og mamma

Dette blir prinsessens første barn. Ektemannen har en sønn fra tidligere.

I et innlegg i Evening Standard har Beatrice tidligere beskrevet det som en ære å ha en bonussønn i fire år gamle Christopher Woolf «Wolfie» - som hun leser for om kvelden.

«I år fikk jeg den store æren av å bli stemor, og det har vært bemerkelsesverdig å gå tilbake til noen av mine egne favoritthistorier ved leggetid», skrev prinsessen.

Hun skrev videre at hun og stesønnen hadde en spesiell tid sammen da de leste alle bidragene til årets Oscar's Book Prize, som er en britisk barnebokpris. Prinsessen har også måtte trå til på andre måter under pandemien. Christopher Woolf har i likhet med mange andre barn hatt hjemmeskole det siste året.

«Stesønnen min har, som så mange andre barn, hatt hjemmeundervisning denne perioden. Å hjelpe ham til å engasjere seg i historier er en flott reise til å inspirere til fantasi, kreativitet, selvstendighet og humor», skrev hun videre.

Og nå skal hun altså bli mamma selv.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Hemmelig bryllup

Babynyheten kommer bare et knapt år etter at Beatrice og Edoardo ble smidd i hymens lenker. Ekteparet giftet seg i all hemmelighet på Windsor Castle.

«Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor», bekreftet Buckingham Palace den gang.

Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien, blant dem dronning Elizabeth og nå avdøde prins Philip.

Bruden hadde fått låne kjole av dronningen for anledningen. Vintagekjolen var designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd til å passe prinsessen av dronning Elizabeths private designer.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Dronningen tillot også barnebarnet å bære den samme tiaraen som hun selv brukte på sin bryllupsdag.

Paret forlovet seg i september 2019, og frieriet skjedde på svært romantisk vis under en ferietur til Italia samme måned.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter utroskandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer