Harry og Meghan:

Venter sitt andre barn

Hertugparet bekrefter at de skal bli foreldre igjen - og viser frem babymagen!

VENTER BARN: Hertuginne Meghan er gravid igjen. Dermed kan hun ig prins Harry glede seg til å bli tobarnsforeldre. Foto: Splash News/ NTB
VENTER BARN: Hertuginne Meghan er gravid igjen. Dermed kan hun ig prins Harry glede seg til å bli tobarnsforeldre. Foto: Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) kommer på valentinsdagen med nyheten om at de venter sitt andre barn.

Babynyheten bekreftes av en talsperson for paret overfor People.

- Vi kan bekrefte at Archie skal bli storebror. Hertugen og hertuginnen av Sussex er overlykkelige over å vente sitt andre barn, sier vedkommende.

I forbindelse med offentliggjøringen av graviditeten har fotografen Misan Harriman delt et bilde av hertugparet der de vordende tobarnsforeldrene viser frem den voksende babymagen.

Ifølge Daily Mail tok fotografen bildet via iPad fra London. Harriman er den første svarte, mannlige fotografen som har fotografert et cover for britiske Vogue i løpet av magasinets 104 år lange historie. Det gjorde han i forbindelse med fjorårets septemberutgave av magasinet, som var dedikert til aktivisme.

HISTORISK: Misan Harriman fotograferte coveret til britiske Vogues septemberutgave i 2020. Her fotballspiller Marcus Rashford og modell Adwoa Aboah. Foto: Faksimile fra britiske Vogue
HISTORISK: Misan Harriman fotograferte coveret til britiske Vogues septemberutgave i 2020. Her fotballspiller Marcus Rashford og modell Adwoa Aboah. Foto: Faksimile fra britiske Vogue Vis mer

- Til å dø for

Paret har foreløpig ikke kommentert den gledelige nyheten selv, men de har ikke lagt skjul på at de ønsker seg flere barn.

Tidligere denne uken florerte det rykter om at Meghan var gravid nok en gang, etter at hertugparet dukket opp på et Zoom-møte sammen. I kommentarfeltet under var det nemlig mange som påpekte gløden til Meghan, og mente at det kunne være den beryktede «gravidgløden».

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Det var i mai 2019 at paret ble foreldre for første gang, da sønnen Archie (1) kom til verden.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som hver far og forelder sier er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa Harry til pressen den gang.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Avslørte spontanabort

I slutten av november avslørte hertuginne Meghan at hun i fjor sommer gjennomgikk en spontanabort. Det gjorde hun i en kronikk i New York Times.

Det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie (1) på armen.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Den gangen var det ikke kjent at hertuginnen og prins Harry ventet nok et barn.

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

Tidligere denne uken fødte prinsesse Eugenie sitt første barn. Det betyr at Harry og Meghans kommende barn blir dronning Elizabeth sitt tiende barnebarn.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer