Zara og Mike Tindall:

Venter kongelig baby ett år etter spontanaborten

Dronning Elizabeths barnebarn venter barn igjen.

NY BABYLYKKE: Zara Tindall, et av barnebarna til dronning Elizabeth, venter sitt andre barn med ektemannen Mike Tindall (t.h.). Paret opplevde en spontanabort for et år siden. Foto: NTB scanpix
NY BABYLYKKE: Zara Tindall, et av barnebarna til dronning Elizabeth, venter sitt andre barn med ektemannen Mike Tindall (t.h.). Paret opplevde en spontanabort for et år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): På julaften i 2016 kom den triste nyheten om at Zara Tindall (36) og ektemannen, tidligere rugbyspiller Mike Tindall (39), hadde mistet sitt ufødte barn.

Nyheten om spontanaborten kom kun en drøy måned etter at paret hadde annonsert at de skulle bli foreldre for annen gang, ifølge People.

Nå kan Zara, tidligere kjent som Zara Phillips, og Mike imidlertid kjenne på babylykken nok en gang. Ifølge The Telegraph har paret nemlig bekreftet at Zara er gravid igjen.

En talsperson ved det britiske hoffet uttaler at dronning Elizabeth (91) er veldig fornøyd med å skulle bli oldemor for syvende gang.

- Dronningen og medlemmer av kongefamilien er veldig glade over denne nyheten, sier en talsperson ved Buckingham Palace.

Dronning Elizabeth har fem oldebarn fra før av, men det er ventet at prins William (35) og hertuginne Kates (35) tredje barn kommer til verden før Tindall-parets andre barn.

Viste babymagen i Australia

Zara Tindall er datter av prinsesse Anne (67), dronning Elizabeth og prins Philips (96) eneste datter, og den engelske offiseren og OL-rytteren Mark Phillips (69).

Ifølge The Telegraph droppet Zara og Mike den tradisjonelle julefeiringen med kongefamilien på Sandringham i Norfolk, til fordel for en ferie i Australia.

Tindall-familien er blitt fotografert sammen i Sydney i jula, og kulen på Zaras mage er godt synlig på bildene.

I helgen poserte hun og ektemannen dessuten for fotografene på et Magic Millions Polo-arrangement på den australske gullkysten.

Saken fortsetter under bildet.

VISTE MAGEN: Zara og Mike Tindall strålte sammen på Pacific Fair Magic Millions Polo-arrangementet i Australia i helgen. Foto: Splash News/ NTB scanpix
VISTE MAGEN: Zara og Mike Tindall strålte sammen på Pacific Fair Magic Millions Polo-arrangementet i Australia i helgen. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Fra før av er Zara og Mike foreldre til datteren Mia Grace (3), som fyller fire år neste uke.

Under svangerskapet skal den vordende tobarnsmoren ta en pause fra karrieren sin som rytter. 36-åringen er nemlig en merittert rytter innenfor sprangridning, og hun har tatt medalje i blant annet OL.

Fortalte om sorgen

Da den triste nyheten om Zara Tindalls spontanabort ble kjent jula 2016, ba familien om at pressen skulle respektere privatlivet deres i den tunge tiden.

I et intervju med The Sunday Times i mai 2017, valgte Mike Tindall imidlertid å snakke ut om perioden etter spontanaborten.

Der trakk han blant annet frem at datteren Mia hadde vært et avgjørende lyspunkt for ham og kona midt oppi tragedien:

SOLSTRÅLE: Mike og Zara Tindall fotografert sammen med datteren Mia Grace i mai 2016. Foto: Steve Parsons/PA via AP/ NTB scanpix
SOLSTRÅLE: Mike og Zara Tindall fotografert sammen med datteren Mia Grace i mai 2016. Foto: Steve Parsons/PA via AP/ NTB scanpix Vis mer

- Vår velsignelse har vært Mia. Uansett hvor nedfor vi føler oss, så kommer hun løpende opp i ansiktene på oss.

I samme intervju fortalte han at paret også innså at de ikke var alene om å miste et ufødt barn.

- En ting man lærer, er hvor mange andre folk som er nødt til å gå gjennom det samme, sa Mike Tindall i avisintervjuet, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: - Hun burde blitt stoppet og sendt hjem