Arvestorhertug Guillaume og arvestorhertuginne Stephanie:

Venter barn

Luxembourgs kongefamilie utvides.

BARN: Guillaume og Stéphanie av Luxemburg sammen med sin førstefødte sønn Charles. Foto: Shutterstock
BARN: Guillaume og Stéphanie av Luxemburg sammen med sin førstefødte sønn Charles. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 ble arvestorhertug Guillaume (40) og arvestorhertuginne Stéphanie (38) av Luxembourg foreldre før første gang til prins Charles (2).

Veien mot å bli foreldre var lang for Guillaume og Stéphanie av Luxembourg. Paret giftet seg i 2012, men det var ikke før i 2019 at arvestorhertuginne Stéphanie kunne annonsere at hun var gravid.

Når kongelige gifter seg går det vanligvis ikke lang tid før gledelige gravidnyheter begynner å melde seg. Derfor opplevde de et voldsomt press fra både familien og befolkningen i Luxembourg.

Nå venter ekteparet barn nummer to. Det melder blant andre People.

KJÆRESTER: Influenser Nora Haukland bekrefter at hun er kjæreste med Marius Borg Høiby. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Amalie Bernhus Årtun Vis mer

Gladnyheten bekrefter storhertugparet Henri (67) og Maria Teresa (66) i en uttalelse.

«Deres kongelige høyheter storhertugen og storhertuginnen er glade for å kunngjøre at arvestorhertugen og arvestorhertuginnen venter sitt andre barn», sier storhertugparet i uttalelsen.

«Fødselen er ventet i april», heter det videre.

Luxembourgs statsminister tok til Twitter for å gratulere paret:

«På vegne av regjeringen vil jeg rette mine varmeste gratulasjoner til Deres Kongelige Høyheter, arvestorhertugen og arvestorhertuginnen, i anledning kunngjøringen av deres andre barn.»

Skilsmisse

Også i 2017 fikk kongehuset i Luxembourg internasjonal oppmerksomhet. Den gang annonserte storhertugparet Henri og Maria Teresa at deres sønn Louis av Luxembourg (36) skulle skilles fra kona Tessy Antony (36).

Det viste seg å bli en skitten prosess.

– Deres kongelige høyheter storhertug og storhertuginne av Luxembourg, er lei seg for å meddele at prins Louis og prinsesse Tessy har bestemt seg for å skilles. De ber om respekt og forståelse for privatlivets fred i disse vanskelige tider, het det i pressemeldingen den gang.

Ifølge britiske Telegraph så de seg nødt til å ta skilsmissen til retten for å komme til enighet, etter at Tessy skal ha blitt beskyldt for å være en «gold digger».

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Nettstedet skrev at hun den siste tiden før skilsmissen trappet opp sin aktivitet i media, og flere hevdet at Tessy skal ha gjort dette for å få mest ut av sin siste tid som prinsesse.

Prinsen selv ble beskyldt for å sverte Tessys navn etter et intervju han skal ha gjort med et nasjonalt magasin.

LES OGSÅ: – Tror han kan redde det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer