Hertuginne Kate og Meghan:

Venner igjen etter fødselen

At lille Archie kom til verden var det som skulle til for å få full forsoning mellom Kate og Meghan.

FORSONET: Lille Archie var visstnok det som trengtes for at det skulle bli full forsoning mellom hertuginne Kate og Meghan. Foto: NTB scanpix
FORSONET: Lille Archie var visstnok det som trengtes for at det skulle bli full forsoning mellom hertuginne Kate og Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

En baby bringer glede i de fleste familier – og nyfødte Archie brakte harmoni til det britiske kongehuset da han kom til verden.

Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) er som nybakte foreldre flest – sprekkeferdige av både stolthet og kjærlighet. Og hertuginne Kate (37) og prins William (36) er – som nybakt tante og onkel – fulle av varme og forståelse overfor de to som nå har blitt til tre.

STERKE FØLELSER: Meghan og Harry er fulle av kjærlighet til lille Archie. Det var lett å se da de viste ham fram for første gang. Foto: NTB scanpix
STERKE FØLELSER: Meghan og Harry er fulle av kjærlighet til lille Archie. Det var lett å se da de viste ham fram for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Glad onkel

– Jeg er veldig glad og fornøyd over å kunne ønske min egen bror velkommen til samfunnet av søvnløse – som foreldreskapet er, sa William med glimt i øyet dagen etter at den lille gutten hadde kommet til verden.

Det er ordene til en glad storebror som er blitt onkel, ikke til en bitter part i en vanskelig familiefeide.

For det er ingen tvil om at det har vært en turbulent tid i det britiske kongehuset siden Meghan Markle kom feiende inn på stiletthæler, direkte fra Hollywood.

Hennes krevende og bestemte væremåte har fått hertuginne Kate til å briste ut i tårer ved minst én anledning, og ifølge flere kilder ved kongehuset har Meghan skapt splid mellom de to brødrene som tidligere var så gode og nære venner.

Da Meghan kom inn i kongefamilien var Harry og William strålende fornøyd med at de begge bodde på Kensington Palace og delte stab. Men før året var omme hadde Harry og Meghan splittet staben og flyttet til et hus på området til Windsor Castle.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Staben ble utslitt

Kate og Meghan er like gamle, og Kate hadde gledet seg til å få en alliert innad i kongehuset. Men i stedet for å få være mentor for en lærevillig svigerinne, skal Kate ha opplevd at Meghan ville gjøre ting på sin egen måte.

Dermed måtte Kate slite med en gretten stab, som klagde over at de fikk krevende ordrer fra Hollywood-divaen både sent og tidlig.

AVSLØRENDE: Kate ville gjerne være en mentor for Meghan, men nykomlingen ville gjøre ting på sin egen måte. På slottsbalkongen i fjor var det lett å se at stemningen mellom dem var kjølig. Foto: NTB scanpix
AVSLØRENDE: Kate ville gjerne være en mentor for Meghan, men nykomlingen ville gjøre ting på sin egen måte. På slottsbalkongen i fjor var det lett å se at stemningen mellom dem var kjølig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange kilder i kongehuset har berømmet Kate for den hjertevarme måten hun har håndtert staben sin på, og det skal ha vært svært sårt for henne at Meghan rev ned de gode forholdene Kate hadde skapt.

Forsøk på å ta dette opp med Meghan skal ha blitt avvist, og ekspertene har ikke latt seg overraske av konflikten.

– Kate er veldig britisk. Hun er reservert og stille. En dag skal hun bli dronning, og derfor hun gjør alt slik det er forventet av henne. Men så kommer denne virvelvinden av en amerikaner på banen, har kongehuseksperten Leslie Carroll uttalt til Fox News.

Full splittelse

Den stadig steilere fronten mellom de to kvinnene påvirket brødrene William og Harry. Prins Williams forsøk på å guide Harry til å be Meghan prøve å passe inn mer, skal ha blitt tatt i verste mening.

Harry følte angivelig at storebroren ikke gjorde nok for å få Meghan til å føle seg velkommen, og dermed var grobunnen for misforståelser og ufred lagt.

Utover året ble konflikten visstnok bare mer betent, og alle fire trakk nok et lettelsens sukk da Harry og Meghan fikk lov til å flytte ut av Kensington Palace – så de fire slapp å gå oppi hverandre.

PÅ GLI: Da de to svigerinnene møttes i Westminister Abbey, var det tydelig at gravide Meghan hadde en mer ydmyk og vennlig holdning til svigerinnen. Etter dette møtet skal Kate ha dratt på besøk for å rense luften. Foto: NTB scanpix
PÅ GLI: Da de to svigerinnene møttes i Westminister Abbey, var det tydelig at gravide Meghan hadde en mer ydmyk og vennlig holdning til svigerinnen. Etter dette møtet skal Kate ha dratt på besøk for å rense luften. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sist jul skulle de to ekteparene feire hver for seg, men da satte dronning Elizabeth (93) ned foten. Hun skal ha beordret brødrene til å feire jul sammen med henne på Sandringham, og forlangte at de ble venner igjen.

Dette skal ha vært den spede starten på forsoningen. Og ifølge Daily Mail dro Kate på besøk til Windsor Castle i april, for å rense luften før babyen kom til verden.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Koselig bursdagshilsen

Og kanskje var det nettopp det som måtte til. For da prins Louis (1) hadde bursdag i slutten av april, og Will og Kate la ut en bursdagshilsen til ham på Instagram, skrev onkel Harry og tante Meghan:

«Happy birthday Louis! Masse kjærlighet fra oss begge to!»Eksperter The Sun har snakket med, sier at de tror paret har skrevet det selv.

Etter hvert som Meghans svangerskap skred framover, skal Harry ha savnet kontakten med brorens tre unger.

– Mens han bodde på Kensington Palace stakk han alltid innom for å leke med barna. De forguder sin onkel Harry. Han ønsker at Williams barn skal ha et godt forhold til hans egne barn, og at søskenbarna skal vokse opp sammen, sier en kilde til The Sun.

Kom med varme

Lille Archie har allerede spilt en større rolle i familiens liv enn det han noen gang vil forstå.

– Når du introduserer en baby i en familie, er det uunngåelig at dynamikken vil endre seg, sier Richard Conway – grunnlegger av Childcare.co.uk – til Daily Mail.

– En ny baby bringer varme til familien på en helt spesiell måte. Den bringer den sammen, slik at de kan være sammen om å beskytte den lille. Selv om de kongelige er litt annerledes enn resten av oss, er dette utvilsomt likt for dem – på tross av at Meghan og Kate har hatt et anstrengt forhold seg imellom, fortsetter han.

HISTORISK: Dronning Elizabeth (93) er svært glad i prins Harry, og synes Meghan er en frisk pust. Her er hun og prins Philip (97) på besøk hos sitt nyfødte åttende oldebarn - og går med på å få møtet fotografert! Meghans mamma Doria Ragland (62) er også til stede. Foto: NTB scanpix
HISTORISK: Dronning Elizabeth (93) er svært glad i prins Harry, og synes Meghan er en frisk pust. Her er hun og prins Philip (97) på besøk hos sitt nyfødte åttende oldebarn - og går med på å få møtet fotografert! Meghans mamma Doria Ragland (62) er også til stede. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om Meghan fortsatt vil gjøre ting på sin egen måte, er det ingen tvil om at hun må oppdra Archie annerledes – som medlem av en rojal familie – enn hun ville gjort om hun bare var en «vanlig» Hollywood-stjerne.

Det er visse ting dronning Elizabeth slett ikke vil finne seg i, selv om hun synes Meghan er en frisk pust. Kate har snart seks års erfaring med å oppdra barn med blått blod, og vet mye om å unngå feilskjær.

– De to kvinnene vil hjelpe hverandre med å takle morsrollen og utfordringen med å oppdra barn i rampelyset, sier Richard Conway til Daily Mail.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Privat hilsen

Da to dager gamle Archie ble vist fram til pressen, hadde Meghan tenkt ut en søt liten gest for å vise respekt til svigerinnen sin.

Archie var nemlig svøpt i et pledd fra GH Hurt & Son – det samme merket som Kate valgte da hun introduserte sine tre barn til verdenspressen. Tante og onkel måtte vente noen dager på å få klemme på det lille vidunderet, fordi de var på offisielt oppdrag i Wales. Men de strålte over at alt hadde gått godt.

– Jeg gleder meg veldig til å møte ham, sa Kate til de fremmøtte pressefolkene.

At barnekjære Kate mener alvor, er det ingen tvil om. Hun kunne nesten ikke se seg mett på de små barna som hadde møtt fram for å få et glimt av de kongelige i Wales. Samtidig begynner stadig flere briter å stirre spent på Kates midje.

SJARMERENDE SMÅTROLL: Kate og William sammen med prins Louis (1), prinsesse Charlotte (4) og prins George (5). Foto: NTB scanpix
SJARMERENDE SMÅTROLL: Kate og William sammen med prins Louis (1), prinsesse Charlotte (4) og prins George (5). Foto: NTB scanpix Vis mer

Verpesyk

Selv om Kate har hendene fulle med sine tre skjønne barn, George (5), Charlotte (4) og Louis (1), har hun nemlig selv innrømmet at hun er verpesyk.

Avsløringen kom da hun og prins William besøkte Nord-Irland tidligere i år, og hun stoppet for å hilse på en fem måneder gammel baby, sjarmtrollet James Barr.

– Han er utrolig skjønn. Han gjør meg verpesyk, sa hun til babyens pappa, Alan Barr, ifølge The Sun.

Da Alan spurte om hun kanskje planla et fjerde barn, avfeide hun det ikke. I stedet innrømmet hun at det kanskje ikke var enighet i den kongelige familien – ennå.

GLAD I BARN: - Han er så utrolig skjønn at jeg blir helt «verpesyk»

 sa Kate om en baby hun hilste på i våres. Foto: NTB scanpix
GLAD I BARN: - Han er så utrolig skjønn at jeg blir helt «verpesyk» sa Kate om en baby hun hilste på i våres. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Jeg tror William ville blitt litt bekymret, sa hun – mens hun smilte bredt.

Det er ikke første gangen hertuginnen har hintet om at hun gjerne skulle utvidet barneflokken sin. Hun skal også ha fortalt det til venninnene sine.

– Kate vil gjerne ha en baby til. Hun elsker barn, og er klar for å gå igjennom en ny graviditet, selv om hun har slitsomme graviditeter med ekstrem morgenkvalme, sier en venninne av henne til Daily Express.

I godt selskap

Skulle Kate få et barn til, er hun i godt kongelig selskap. Dronning Elizabeth (92) har også fire barn – og to av dem ble født etter at hun ble dronning!

Hun begynte riktignok tidligere enn Kate – prins Charles (70) kom til verden da Elizabeth bare var 22 år gammel. Men sistemann, prins Edward (54), ble født da dronningen var 38 år. Altså ett år eldre enn det Kate er nå!

FIREBARNSMAMMA: Dronning Elizabeth og prins Philip fikk fire barn - fra venstre Anne, Edward, Charles og Andrew. Her er de fotografert på 70-tallet. Foto: NTB scanpix
FIREBARNSMAMMA: Dronning Elizabeth og prins Philip fikk fire barn - fra venstre Anne, Edward, Charles og Andrew. Her er de fotografert på 70-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange mener at hvis ekteskapet mellom prinsesse Diana (1961–1997) og prins Charles hadde vært av det lykkelige slaget, ville de også fått flere barn enn to barn.

Britene er kjent for å inngå veddemål om det meste, og engelske bookmakere kan melde om at folk har strømmet til for å sette penger på at det kommer en fjerde baby i Cambridge-familien allerede i år.

Da hun fikk prins Louis i fjor, var Kate særdeles sprek etter fødselen. Babyen kom til verden litt over klokka 11 på formiddagen, og allerede halv fem om ettermiddagen var den nybakte trebarns-moren klar til å dra hjem, i stram drakt og høyhælte sko.

LES OGSÅ: Den spesielle detaljen på bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer