VENNEN SKADET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er nære venner av de bulgarske prinsene. Foto: SCANPIX
VENNEN SKADET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er nære venner av de bulgarske prinsene. Foto: SCANPIX Vis mer

Vennen i koma etter bilulykke

Ingen vet når han våkner...

SEHER.NO: Prins Kardam (46) av Bulgaria ligger hardt skadet på et sykehus i Madrid etter en alvorlig bilulykke i Madrid.

Prinsen, som er sønn av Bulgarias eks-konge og bror av det norske kronprinsparets gode venn prins Kyril (44), skal ha vært en hårsbredd fra døden. Nå har han ligget i kunstig koma i fem uker, og ingen vet når han våkner.

Kronprins Haakon (35) og kronprinsesse Mette-Marit (35) har ifølge Se og Hør knyttet nære vennskapsbånd til Kardam og hans kone Miriam, som var passasjer i Kardams smaragdgrønne Jaguar da ulykken inntraff 15. august. Hun er nå utskrevet fra sykehuset, men fikk flere alvorlige bruddskader i arm og skulder.

Ulykken skal ha funnet sted på en travel innfartsåre til Madrid, og Kardam skal ha holdt høy fart da han mistet kontroll over bilen. Jaguaren raste gjennom autovernet og havnet på taket nede på en mindre stikkvei. Både Kardam og Miriam måte skjæres løs fra bilvraket før de ble fraktet til sykehus i ambulansehelikopter.

Der ble det konstatert at Kardam hadde store hodeskader og alvorlige kvestelser i begge armer, og spanske medier skal ha skrevet at han risikerte å måtte amputere én eller begge hendene.

Kardams familie har besøkt ham regelmessig på sykehuset - selv om de ikke får noen kontakt med ham. Men selv om foreldre og søsken skal ha vist en forsiktig optimisme rundt prinsens tilstand den siste tiden, er kona Miriam langt fra like munter.

- Min manns tilstand er den samme. Ingenting er forandret, skal Miriam ha sagt ifølge Se og Hør.

Paret har to sønner sammen - Boris (10) og Beltran (9).

LES OGSÅ: - Fyrst Albert gifter seg