Velger omstridt prest til vielsen

Carl Philip og Sofia slår ring om mobbeofferet ved hoffet.

SNART BRYLLUP: Sofia Hellqvist og Carl Philip har valgt prest til vielsen, og valget deres går neppe upåaktet hen. Her er paret sammen på Nobel-banketten i Stockholm i desember.  Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix
SNART BRYLLUP: Sofia Hellqvist og Carl Philip har valgt prest til vielsen, og valget deres går neppe upåaktet hen. Her er paret sammen på Nobel-banketten i Stockholm i desember. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er nå blitt kjent at Sofia Hellqvist (30) og prins Carl Philip (35) har valgt å bli smidd i Hymens lenker av overhoffpredikant Lars-Göran Lönnermark og hoffpastor Michael Bjerkhagen.

Det har tidligere blåst kraftig rundt Michael Bjerkhagen, som ble ansatt som prest for den svenske kongefamilien i 2013.

I fjor ble det store overskrifter i hele Europa, da det ble kjent at Michael i en lengre periode hadde blitt frosset ut og mobbet av folk ved hoffet.

Den svenske avisen Expressen var ledende i dekningen av skandalen, og de avslørte også at flere ansatte ble anbefalt å fratre sine stillinger på grunn av skandalen.

Saken fortsetter under bildet.

INNE I VARMEN: Kong Carl Gustaf og Silvia skal ha blitt svært irritert da de fikk vite at favorittpresten ble mobbet av ansatte ved hoffet. Foto: TT NYHETSBYRÅN
INNE I VARMEN: Kong Carl Gustaf og Silvia skal ha blitt svært irritert da de fikk vite at favorittpresten ble mobbet av ansatte ved hoffet. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Mobbingen skal ha blitt utført av konservative krefter, som ikke var enig i Michaels syn på ulike ting. Hans privatliv skal også ha vært en av årsakene til at han ble mobbet.

Møtte på homogalla

Michael Bjerkhagen har blant annet vært en av hedersgjestene ved QXs store Gaygalla, en galla for homofile og lesbiske i Sverige, hvor også kronprinsesse Victoria (37) har stått på scenen og blitt hyllet som «homodronning».

Også her hjemme i Norge har kronprinsesse Mette-Marit (41) flere ganger støttet homofile. Og da den norske homotoppen Bård Nylund nylig var i Danmark møtte han også kronprinsesse Mary på et stort homoarrangement.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR: Michael Bjerkhagen (t.v.) er kongefamiliens favorittprest. Her i dåpen til prinsesse Leonore i Slottskirken på Drottningholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN
POPULÆR: Michael Bjerkhagen (t.v.) er kongefamiliens favorittprest. Her i dåpen til prinsesse Leonore i Slottskirken på Drottningholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Støttet av kongefamilien

Kongefamilien ble selvsagt informert om den stygge mobbingen i Sverige, og de skal ha blitt meget irritert. Michael har en høy stjerne blant kongefamiliens medlemmer, og han var også en av prestene som hadde ansvaret for begravelsen av prinsesse Lillian.

Michael var også med på å vie prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013, og hadde en sentral rolle under lysningen til kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Sist vi så presten i aksjon, var da han holdt hånden på hodet til lille prinsesse Leonore (1) i hennes dåp på Stockholms Slott sommeren 2014. Det er ingen tvil om at kongefamilien er svært glade i Michael.

NÆR VENN: Michael Bjerkhagensammen med prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill på mottagelsen etter dåpen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
NÆR VENN: Michael Bjerkhagensammen med prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill på mottagelsen etter dåpen. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist har med sitt valg gjort det helt klart at også de støtter den populære presten.

Den pensjonerte overhoffpredikant Lars-Göran Lönnermark skal også være med under vielsen, men han er i utgangspunktet bare en gallionsfigur, ettersom han er en pensjonert biskop.

Mye er fortsatt hemmelig i forbindelse med bryllupet - men en ting som er offentliggjort er ekteparets nye monogram.

Det er ventet at både prinsesse Märtha, Ari Behn og kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon vil delta i eventyrbryllupet 13. juni. Men foreløpig er gjestelisten holdt hemmelig.

LES OGSÅ: Hvor var egentlig kongen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer