PRIORITERER JOBB: Chris O'Neill kommer ikke til årets store kongefest i Sverige. Foto: All Over Press
PRIORITERER JOBB: Chris O'Neill kommer ikke til årets store kongefest i Sverige. Foto: All Over PressVis mer

Velger jobben foran Madeleine

Prinsesse Madeleines ektemann dropper den storslåtte Nobelfesten i Sverige for andre år på rad.

SEOGHØR.NO: Nobelfesten er en av de største kongelige begivenhetene i Sverige, og svenskene var i harnisk da Chris O'Neill droppet den i fjor.

Han og Madeleine var nyfolovet, og folket mente at det var på sin plass at de skulle få bli bedre kjent med ham.

Fredag avslørte Expressen at Chris på tross av fjorårets kritikk ikke kommer til den store begivenheten i år heller. Akkurat som i fjor skylder han på jobb.

- Det stemmer. Han har jobb, og kan derfor ikke komme, sier Annika Sönnerberg ved det svenske hoff til Expressen og utdyper:

ENDELIG GIFT: Madeleine og Chris kysset hverandre tre ganger etter vielsen i Slottskyrkan i Stockholm 8. juni i år. Foto: FameFlynet
ENDELIG GIFT: Madeleine og Chris kysset hverandre tre ganger etter vielsen i Slottskyrkan i Stockholm 8. juni i år. Foto: FameFlynet Vis mer

- Prinsessen skal være med. Chris O'Neill var i Sverige senest da kongen feiret 40 år på tronen men kan ikke komme på Nobel. Han kan ikke være med på alt.

Den svenske avisens kongeekspert, Johan T. Lindwall, finner avgjørelsen overraskende:

- Jeg trodde nå som de er gifte og prinsesse Madeleine er gravid at han skulle velge å komme. Det er årets store kongefest. Det er da familen samles, og det kommer til å se litt rart ut når den Madeleine som er gravid, må sitte der uten sin make ved sin side. Jeg tror han skulle ha gjort rett i forsøke å komme. Men det er jo ennå tid til å ombestemme seg, sier han i en et videointervju på avisens nettsider.

Det vites ikke hva resten av kongefamilien synes om dette, men i fjor klarte Chris å erte på seg kong Carl Gustaf ved å først å takke ja, men siden avslå invitasjonen.

SKUFFET: Kong Carl Gustaf ble skuffet da Chris O' Neil i fjor avlyste sin deltagelse under Nobel-middagen og er neppe blidere i år... Foto: Reuters
SKUFFET: Kong Carl Gustaf ble skuffet da Chris O' Neil i fjor avlyste sin deltagelse under Nobel-middagen og er neppe blidere i år... Foto: Reuters Vis mer

– Kongen misliker slik oppførsel. Har du sagt du skal komme, så kommer du. Som medlem av kongefamilien avlyser du ikke, sa kilder i kongehuset til velinformerte Svensk Damtidning.

Også Madeleine skal ha blitt svært skuffet. Fjorårets prisutdeling og Nobelgalla var hennes første på tre år - og hun hadde sett frem til å vise folket hvor lykkelig hun var med sin Chris.

– Jeg skjønner at hun er lei seg. Det virker ikke som om Chris forstår hvor mye dette betyr for henne, sa Svensk Damtidnings kilde.