Prins Harry:

- Veldig farlig

Hevder oppsiktsvekkende historie ble tatt ut av kontekst.

SNAKKER UT: Prins Harry i nytt intervju med Stephen Colbert. Foto: Scott Kowalchyk/ AP
SNAKKER UT: Prins Harry i nytt intervju med Stephen Colbert. Foto: Scott Kowalchyk/ AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom prins Harrys (38) selvbiografi «Spare» ut i butikkhyllene. Detaljer fra den mye omtalte boken ble lekket flere dager før utgivelsen, noe som har skapt mye oppsikt.

I lekkasjene kommer det blant annet frem at prinsen skal ha brukt ulovlige rusmidler, at han debuterte seksuelt med en eldre kvinne bak en pub og at han drepte 25 personer i Afghanistan som helikopterpilot.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I et nytt intervju på talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert» snakker 38-åringen ut om reaksjonene etter utgivelsen av «Spare».

Sky News har også omtalt saken.

- Urovekkende

Prinsen beskriver nemlig reaksjonene som både sårende og utfordrende.

- Uten tvil er den farligste løgnen de har fortalt, at jeg på en eller annen måte skrøt av antallet mennesker jeg drepte i Afghanistan.

Videre understreker han konteksten som uttalelsen var en del av i biografien, og forteller at han selv ville blitt sint hvis han hørte noen skryte av noe sånt.

MYE: Se og hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boka "Spare". Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Prins Harry mener at avisene fjernet konteksten rundt historien, selv om de hadde tilgang til den.

- Forhåpentligvis nå som boka er ute, vil folk kunne se konteksten. Det er virkelig urovekkende at de kan slippe unna med det, sier han og referer til avisene som har lekket detaljer fra boka.

- Ordene mine er ikke farlige, men det er veldig farlig at ordene mine vris på.

PRINS HARRY: Prins Harry pratet med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

Detaljer lekket

Ifølge Sky News sine lekkasjer fra boken forrige uke, hevdet nemlig prinsen at han skal han ha drept 25 mennesker.

Ifølge nyhetsstedet skrev prinsen følgende i boken:

«De fleste soldater vet ikke nøyaktig hvor mange drap de har begått. Under kampforhold skyter du ofte vilkårlig. Men i en tid med apacher og bærbare datamaskiner, ble alt jeg gjorde i løpet av to tjenesteturer registrert og tidsstemplet».

«Jeg kunne alltid fortelle nøyaktig hvor mange fiendtlige krigere jeg hadde drept. Og det virket essensielt for meg å ikke være redd for det. Blant de mange tingene jeg lærte i Forsvaret, var noe av det viktigste å stå til ansvar for mine egne handlinger».

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

LES OGSÅ: Avslører krangel:- Hulkende på gulvet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer