Prinsesse Ingrid Alexandra:

Vekker oppsikt: - Svært populær

Prinsessens uvanlige valg får oppmerksomhet.

UVANLIG VALG: Prinsesse Ingrid Alexandra skal jobbe som skoleassistent og miljøarbeider til høsten. Foto: Lise Åserud/NTB
UVANLIG VALG: Prinsesse Ingrid Alexandra skal jobbe som skoleassistent og miljøarbeider til høsten. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Mandag denne uken ble det endelig kjent hva prinsesse Ingrid Alexandra (19) skal gjøre fremover, nå som hun har fullført 13 års skolegang på Elvebakken videregående skole.

I en pressemelding fra kongehuset ble det avslørt at prinsessen skal jobbe som skoleassistent og miljøarbeider på Uranienborg skole til høsten, hvor hun selv har gått ett år.

Nyheten kom trolig som en overraskelse på mange, ettersom det er landets tronarving som nå skal brette opp ermene og innta «en helt vanlig jobb».

- Ikke hverdagskost

Prinsessen vekker nå oppsikt i vårt naboland Sverige, som har plukket opp nyheten. Svensk Damtidning legger ikke skjul på at de har latt seg imponere over 19-åringens uvanlige valg.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er svært populær - også i utlandet. Så jeg finner det ikke rart at pressen i andre land har skrevet nyheten om fremtidsvalget hennes. Alt hun foretar seg offisielt blir i grunn dekket også utenfor landegrensene.

Det sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle. Hun tror nå at mange elever ved Uranienborg skole er litt ekstra spente når de starter i august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer