Kong Harald:

Vekker oppsikt: - Passer kongen godt

Dette har kongen til felles med stjernene.

TRADISJON: Kongefamilien dukker opp i Holmenkollen hvert år. Tradisjonen strekker seg fra 1906. Foto: Lise Åserud / NTB
TRADISJON: Kongefamilien dukker opp i Holmenkollen hvert år. Tradisjonen strekker seg fra 1906. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Denne helgen var det duket for skifestival i Holmenkollen, og som alle andre år troppet kongefamilien opp slik tradisjonen har vært siden 1906.

Søndag formiddag var både kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Astrid (91) og prinsesse Ingrid Alexandra (19) til stede for å se på kvinnenes hopprenn.

Selv om skihopperne var de store stjernene denne dagen, var det trolig flere som rettet oppmerksomheten mot kong Harald (86).

Kronprins Haakon svarer på spørsmål om sin søster prinsesse Märtha Louise. Video: Caroline Vagle. Vis mer

- Sett på stjerner

Hva har kong Harald og Kim Kardashian (42) til felles? Begge er eiere av et par Moon Boots.

Søndag ble nemlig kongen observert med de moteriktige skoene på føttene, som gjerne er å se i alle slags varianter på afterski. Selv gikk monarken for et par klassiske svarte månestøvler.

MOTERIKTIG: Kong Harald under søndagens skifestival. Foto: Lise Åserud / NTB
MOTERIKTIG: Kong Harald under søndagens skifestival. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

De originale Moon Boots-ene var inspirert av støvlene Neil Armstrong og Buzz Aldrin brukte på måneferden i 1969, og ble først introdusert for verden i 1971. Nå, over 50 år etter, er de populære som aldri før.

KKs moteekspert, Ida Elise Eide Einarsdóttir, forklarer at Moon Boots-trenden henger sammen med Y2K-trenden som for tiden dominerer motebildet.

HIS AND HERS: Også dronning Sonja var ikledd de ikoniske støvlene.Foto: Lise Åserud / NTB
HIS AND HERS: Også dronning Sonja var ikledd de ikoniske støvlene.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Sett på stjerner som Dua Lipa og Hailey Bieber er det ikke akkurat rart at disse får bein å gå på. Pluss på en hel drøss av influensere. Og det faktum at skoen faktisk er nokså god og varm, sier hun til Se og Hør.

- De var jo en gang et statussymbol – og er det enda, godt hjulpet av sosiale medier-hypen og motebransjens elsk på generelt litt stygge sko; Crocs, Uggs, JW Anderssons froskesko og nå sist de store, klumpete røde tegneseriestøvlene, forklarer Eide Einarsdóttir.

ELEKTRISK STEMNING: Kong Harald fikk salen til å le under slottsmiddagen for stortingsrepresentantene. Video: NRK Vis mer

Hun tror imidlertid ikke kongen har latt seg inspirere av siste skrik, men heller fokusert på å holde seg varm i vinterværet.

- Det er liksom noe stilig over det også – og retro. Det passer kongen godt, selv om jeg tror han nok velger det først og fremst for at de er komfortable.

- Lurt å kopiere

I likhet med KKs moteekspert, tror Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at kongen har fokus på komfort framfor mote.

- Jeg elsker at kongen bruker Moon Boots! Han ser skikkelig kul ut med dem på.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Men det handler nok langt mer om at han er praktisk anlagt, og vil være varm på beina, enn at han følger med på trendene! For å være helt ærlig tror jeg han bryr seg fint lite om trender.

IFØRT MOON BOOTS: Kong Harald og dronning Sonja ankommer Holmenkollen Skifestiaval i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB
IFØRT MOON BOOTS: Kong Harald og dronning Sonja ankommer Holmenkollen Skifestiaval i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Hun kan samtidig forklare at vinterbekledningen hans ofte har vært debattert, og han har blant annet fått kritikk for valg av boblejakker.

- Dette har han kommentert selv, og da innrømmet han at det viktigste er å holde seg varm - ikke hvordan han ser ut, forklarer Vagle, og fortsetter:

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

- Det er med andre ord lurt å kopiere kongens klesstil om du skal være mye ute på vinterstid. Han har nemlig usedvanlig god erfaring med å stå ute i timesvis på sportsarrangement, og vet dermed også godt hva som holder varmen best!

Det kan imidlertid se ut til at kong Harald sverger til månestøvlene på de ekstra kalde vinterarrangementene.

MOTEKONGE: Kong Harald under ski NM, i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB
MOTEKONGE: Kong Harald under ski NM, i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kongen er nemlig ikke fremmed for å finne fram støvlene, og har brukt dem under fjorårets skifestival og under ski-NM i 2019.

LES OGSÅ: Mette-Marits hemmelige triks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer