Prins George fyller år:

Vekker oppsikt med nytt bilde

Den unge prinsen fyller 8 år i dag. I den anledning har kongehuset delt et nytt portrett.

BURSDAG: Prins George, sønn av prins William og hertuginne Kate, fyller åtte år. Foto: Hertuginnen av Cambridge / REUTERS / NTB
BURSDAG: Prins George, sønn av prins William og hertuginne Kate, fyller åtte år. Foto: Hertuginnen av Cambridge / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag 22. juli, er det 8 år siden prins William (39) og hertuginne Kates (39) ble foreldre for første gang.

Prins George (8) ble født med St. Mary's Hospital i London, og kort tid senere sto hertugparet på sykehustrappen for å vise frem den lille for verden.

Selve bursdagen pleier de å feire med nær familie – men det hører heller ikke sjeldenheten til at de deler nye bilder for anledningen. Det har de også gjort i år.

Overrasker

Prins William og hertuginne Kate har i år delt et nytt portrett av bursdagsbarnet, blant annet på Instagram.

Bildet, som ble delt onsdag kveld, viser prins George iført et par blå shorts og en blå skjorte med oransje striper, mens den unge prinsen smiler fra øre til øre.

Ved bildet har hertugparet skrevet følgende:

«Fyller åtte (!) i morgen».

Følgerne har også benyttet muligheten til å gratulere den unge prinsen med dagen, men flere har i tillegg sett seg nødt til å ytre sin mening.

Bildet har nemlig fått flere til å sperre opp øynene, og det er et tilsynelatende samstemt kommentarfelt som mener at prins George er slående lik sin far, prins William, på bildet.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd mørk dress med lange bukser- hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

«Ligner så på William», har en kommentert, etterfulgt av et rødt hjerte.

«Har er så lik pappaen sin», har en annen skrevet.

«Herregud, se så mye han ligner på faren sin ... og bestemoren. Gratulerer med dagen, unge prins!», har en tredje skrevet.

«Ser mer og mer ut som faren sin», skriver en fjerde.

Stjal showet

Med alderen kommer også mer ansvar – og flere offentlige opptredener. Det gjelder selvsagt spesielt for de kongelige barna, som en dag skal representere tronen og landet.

Prins George skal selv overta tronen etter sine foreldre en dag, og har derfor et helt liv med kongelige plikter og oppdrag foran seg. Det kan imidlertid se ut til at den unge prinsen starter tidlig.

Tidligere i juli dukket han nemlig opp på EM-kamp på Wembley stadion sammen med sine foreldre – og det hele to ganger. Prinsen er ivrig fotballfan, så det var nok ikke bare jobb og slit for den nå åtte år gamle prins George.

Han stjal nemlig raskt showet da kameralinsen først falt på ham.

Mest oppsiktsvekkende var det likevel etter at England tapte EM-finalen mot Italia. Da var det en tydelig preget prins George å se på tribunen – en reaksjon som raskt spredte seg som en farsott i sosiale medier.

«Alle i England akkurat nå», skrev en bruker på Twitter, sammen med et bilde av en tydelig skuffet George.

«Det er OK, George. Noen ganger vinner man, noen ganger taper man. Det vil komme flere kamper», oppmuntret en annen.

LES OGSÅ: Ble tvunget til å annullere ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer