Hertuginne Kate:

Vekker oppsikt med dette

Prins William og hertuginne Kate tok lørdag farvel med prins Philip. På seg hadde hertuginnen et perlekjede som prinsesse Diana også lånte - i 1982.

TOK FARVEL: Hertuginne Kate ankom St. Georges kapell i Windsor med svart hatt og munnbind. På seg hadde hun også dronning Elizabeths smykke og ørepynt. Foto: PA Photo
TOK FARVEL: Hertuginne Kate ankom St. Georges kapell i Windsor med svart hatt og munnbind. På seg hadde hun også dronning Elizabeths smykke og ørepynt. Foto: PA Photo Vis mer
Publisert

Lørdag ble dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip begravet etter at familie og venner hadde tatt farvel med ham i St. Georges kapell i Windsor.

Prinsen døde forrige fredag, 99 år gammel.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins Philip Vis mer

Lånte perlekjede

Til stede i begravelsen var blant andre prins William (38) og hertuginne Kate (39). Rundt halsen hadde sistnevnte et japansk perle- og diamantsmykke, et smykke som tilhører dronning Elizabeth - og som, ifølge Daily Mail, prinsesse Diana én gang også hadde på seg, i 1982.

Ifølge avisen hadde hun den gang på seg perlekjedet under en bankett med dronning Beatrix og prins Claus av Nederland.

Hertuginne Kate, som hadde et svært godt forhold til sin ektemanns bestefar, hadde også på seg ørepynt - også disse fra dronningas personlige samling. Hun hadde i tillegg på seg et svart munnbind og hatt i samme farge.

ANKOM SAMMEN: Prins William og hertuginne Kate kom sammen i bil til Windsor slott før avskjeden med prins Philip. Foto: Shutterstock
ANKOM SAMMEN: Prins William og hertuginne Kate kom sammen i bil til Windsor slott før avskjeden med prins Philip. Foto: Shutterstock Vis mer

Dette er imidlertid ikke første gang at hertuginnen har på seg dette smykket. Den samme pynten hadde hun nemlig på seg da hun og prins William var til stede for å feire dronning Elizabeths og avdøde prins Philips 70 års bryllupsdag på Windsor Castle i 2017.

30 til stede

I forkant av lørdagens seremoni var det allerede kjent at prins Philip selv skal ha ønsket en mye mer nedtonet begravelse enn det som er vanlig for de kongelige.

Det ønsket fikk han også innfridd.

MARINEN: Representanter fra marinen bar kista inn i St. Georges kapell. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
MARINEN: Representanter fra marinen bar kista inn i St. Georges kapell. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer

Mye av det skyldes naturligvis pandemien, som gjorde at bare de nærmeste tok del i lørdagens seremoni. I forkant gikk familien også ut med en liste med navnene på de 30 personene som skulle være til stede.

Blant dem var prins Harry. Hertuginne Meghan hadde i forkant varslet at hun ikke hadde anledning.

I SAMME SKO: Prinsesse Diana, som døde i 1997, hadde, i 1982, også på seg dronning Elizabeths juveler. Foto: PA Photo
I SAMME SKO: Prinsesse Diana, som døde i 1997, hadde, i 1982, også på seg dronning Elizabeths juveler. Foto: PA Photo Vis mer

Møttes igjen

Lørdagens begravelse var også første gang Harry og William opptrådte i offentligheten sammen siden prins Harry og hertuginne Meghan trakk seg tilbake fra det kongelige livet i fjor vår.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Hele verdens øyne var rettet mot prinsebrødrene, som har hatt en ganske kjølig relasjon de siste årene, noe som kom frem i Harry og Meghans mye omtalte intervju med Oprah Winfrey.

Harry og William gikk imidlertid ikke ved siden av hverandre i prosesjonen frem til kapellet. Mellom dem gikk fetteren Peter Phillips (43), prinsesse Annes (70) sønn. Hun tok også del i følget, sammen med brødrene prins Charles (72), prins Andrew (61) og prins Edward (57).

LES OGSÅ: Forside får flere til å sperre opp øynene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer