Chris O'Neill:

Vekker oppsikt med bisarr datingreklame

Skaper hodebry for prinsesse Madeleines ektemann.

TRØBBEL: Prinsesse Madeleine ektemann, Chris O'Neill, har fått trøbbel på arbeidsplassen. Foto: Shutterstock / NTB
TRØBBEL: Prinsesse Madeleine ektemann, Chris O'Neill, har fått trøbbel på arbeidsplassen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

8. juni kan svenske prinsesse Madeleine (39) og finansmannen Chris O'Neill (47) feire at de har vært mann og kone i ni år. Paret ga hverandre sine ja i Slottskyrkan i Stockholm i 2013.

Chris ble født i London til amerikanske foreldre på midten av 70-tallet. Faren hans var investor, og sønnen skulle fort gå i familiens fotspor. Han har blant annet jobbet som finansrådgiver for rike klienter, noe han tjente gode penger på i sin tid.

Helt siden han giftet seg med den svenske prinsessen, har han jobbet med firmaet Wilton Payments - et foretak som har som oppgave å fikse betalingsløsninger til store, internasjonale firmaer.

Ifølge Expressen har jobben imidlertid skapt hodebry for 47-åringen de seneste årene.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Millioner i underskudd

Ettersom firmaet ikke er av den største typen, har de ikke vært pliktig til å melde inn fullstendig årsregnskap til britiske Brønnøysundregistrene. Firmaet er registrert i London og Florida.

De siste dokumentene som er sendt inn fra den amerikanske delen av firmaet, samt rapporten fra det britiske, viser at prinsesse Madeleines ektemann har nok å henge fingrene i om dagen.

Wilton Payments har gått i millionunderskudd i flere år. De seneste regnskapene, som strekker seg frem til mars i fjor, viser at firmaet har gått 204 700 pund i underskudd. Det tilsvarer 2,4 millioner kroner.

Firmaet har i overkant av 400 000 kroner på bok, men har over 3,5 millioner som skal betales til kreditorer innen ett år.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Via det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, meddeler Chris O'Neill at Wilton Payments «utgjør en liten del av jobben hans», men hevder at «firmaet fremdeles har god status».

Datingreklame

Det er imidlertid ikke bare millionunderskudd prinsessens ektemann må bryne seg på i disse dager. Ifølge Expressen har firmaets hjemmeside flere «produkter og tjenester» listet opp.

Enkelte av disse tjenestene er imidlertid av det mer merkelige slaget. På hjemmesiden står det følgende:

«Ingen betaling, den nyeste seniorsingle online datingside», «Datingtjenester online for single over 50» og «Mest effektive modne online datingtjenester gratis søkning».

AVVIK: Miljødirektoratet har avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer

«Leter etter modne kvinner i Houston, lang ball over toppen (...) Husk at elektrisk hvor man møter australske single i San Antonio kraftledninger og telefonledninger ser like ut».

Hacket

Ifølge den svenske avisen har de merkelige tekstene stått på firmaets hjemmeside i flere uker. Bakgrunnen skal være et hackerangrep, ifølge slottet.

- En liten del av websiden har nylig blitt hacket, noe som er registrert, sier Thorgren.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

IT-ekspert Marcus Murray sier til Expressen at det hele kan være skadelig for firmaets omdømme.

- Omdømmemessig ser det ganske ufordelaktig ut å ikke holde oversikt over internetteksponeringen din mot egen nettside. Det er klart det kan skade selvtilliten din. Men det det egentlig gjør er at det avslører at man ikke har noe fokus på IT- og sikkerhetskrav, sier han, og legger til:

- Det er merkelig at det kan ligge der så lenge, uten at de tar det bort. Skulle det ligge på en mye brukt nettside skulle man jo fikse det med en gang.

Tidligere har 47-åringen forklart at Wilton Payments bistår store amerikanske banker med å finne kunder, enten det er fra motebransjen, hotellkjeder eller bensinstasjoner.

LES OGSÅ: Milliongjeld for prinsessens ektemann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer