Prins Christian:

Vekker oppsikt: - Litt befriende

Da prinsen var til stede under markeringen av dronning Margrethes 50 år på tronen var det én ting som stjal oppmerksomheten.

FESTKLARE: Kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella og kronprins Frederik under ankomsten til Det kongelige teater før festforestillingen under feiringen av dronning Margrethes 50 år på tronen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB
FESTKLARE: Kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella og kronprins Frederik under ankomsten til Det kongelige teater før festforestillingen under feiringen av dronning Margrethes 50 år på tronen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne danske dronning Margrethe (82) feire 50 år på tronen. Både det norske og svenske kongeparet tok turen til København for å feire sin kollega og festlighetene gikk over flere dager.

Til tross for at feiringen ble noe nedskalert som følge av britiske dronning Elizabeths bortgang, tyder mye på at festdeltakere likevel hadde en fin feiring av dronning Margrethe.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Det er imidlertid en festløve som har fått oppmerksomhet i kjølvannet av helgens feiring.

Det ser nemlig ut til at danske prins Christian (16) har noe til felles med vår egen prins Sverre Magnus (16) annet enn alderen - de er begge glad i ablegøyer!

Spesielt tegn på rød løper

Det var under lørdagens etappe av feiringen at prins Christian fanget oppmerksomheten på den røde løperen. Den foregikk på Det kongelige Teater i København, og kronprins Frederik (54), kronprinsesse Mary (50), prinsesse Isabella (15) og prins Christian var selvskrevne gjester.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

På vei opp den røde løperen stoppet kronprinsparet med sine to eldste barn for å la fotografene ta bilder av dem. Det var i dette øyeblikket prins Christian så sitt snitt til å lage et mystisk tegn med den ene hånden sin.

Tegnet den unge prinsen laget kan knyttes til «The Circle Game» - en lek der man lager en sirkel med peke- og tommelfingeren og plasserer den i hoftehøyde, skriver danske Se og Hør, som først omtalte saken.

Om man får vennene sine til å se ned på sirkelen har man vunnet spillet og kan gi dem et vennskapelig slag.

MYSTISK TEGN: Hvis man ser nøye etter kan man se prins Christian gjøre tegnet på rød løper. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB
MYSTISK TEGN: Hvis man ser nøye etter kan man se prins Christian gjøre tegnet på rød løper. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer

- Gøy!

Om prins Christian gjorde dette i forbindelse med en privat spøk han har med kompisene sine eller om han prøvde å lure noen av familiemedlemmene sine vites ikke.

Det som derimot er sikkert er at ablegøyen minner om noe norsk prins Sverre Magnus kunne funnet på.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

De aller fleste husker nok den gangen Sverre Magnus «dabbet» på Slottsbalkongen. Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, trekker linjer til vår egen prins.

- Gøy! Det er jo litt befriende med en liten dose humor når alt annet er så stivt og regissert. Dette blir som den gangen prins Sverre Magnus dabbet fra Slottsbalkongen, sier Vagle om det humoristiske stuntet.

Humor og tøys er ikke like vanlig å se i kongelige kretser, så prins Christians lille påfunn var nok et friskt pust for alle til stede.

LES OGSÅ: Mystisk detalj forbauser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer