Prinsesse Ingrid Alexandra

Vekker oppsikt i utlandet

Prinsesse Ingrid Alexandra besøk i Holmenkollen har skapt overskrifter i utenlanske medier.

POPULÆR PRINSESSE: Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede under Holmenkollen Skifestival, noe som ikke har gått upåaktet hen i utenlandsk presse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
POPULÆR PRINSESSE: Prinsesse Ingrid Alexandra var til stede under Holmenkollen Skifestival, noe som ikke har gått upåaktet hen i utenlandsk presse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre helgen i mars gikk Holmenkollen skifestival av stabelen, og tradisjonen tro hadde de kongelig publikum. En tradisjon som kong Haakon og dronning Maud startet allerede i 1906.

I år var både kong Harald (86) og hans søster prinsesse Astrid (91) - begge to store sportsentusiaster - på plass både lørdag og søndag.

Mens dronning Sonja (85), kronprins Haakon (49), kronprinsesse Mette-Marit (49) og prinsesse Ingrid Alexandra (19) sluttet seg til da Holmenkollen-helgen ble avsluttet i Holmenkollbakken på søndag.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Familien så ut til å storkose seg på tribunen - både med hoppsport og hverandres selskap, og de flotte bildene av det smilende gjengen har blitt en hit også i det store utland.

Og det er først og fremst prinsesse Ingrid Alexandra som vekker oppsikt!

Gjenforent

Det er tydelig at den norske prinsessen er populær i utlandet. Spesielt etter at hun ble myndig i fjor, har utenlandske medier fulgt nøye med på hva hun foretar seg. Og hver gang det kommer nye bilder av den norske prinsessen, kaster de seg rundt. Også denne gangen.

«Fantastisk familieutflukt: Prinsesse Ingrid Alexandra og kong Harald hadde en fest på fjellet», skriver danske Billedbladet i tittelen på en av sine saker om den norske kongefamilien i Holmenkollen.

MIDTPUNKT: Selv om Ingrid Alexandra fikk mye oppmerksomhet i mediene, var det hunden Molly Fiskebolle som egentlig stjal showet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MIDTPUNKT: Selv om Ingrid Alexandra fikk mye oppmerksomhet i mediene, var det hunden Molly Fiskebolle som egentlig stjal showet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Mens spanske Hola! understreker det var lenge siden de hadde sett prinsessen sist:

«Hun har ikke vært å se offentlig på lenge, men prinsesse Ingrid av Norge ville ikke gå glipp av en av de store vinterbegivenhetene i landet sitt».

Franske Paris Match har en bildekavalkade av den norske kongefamilien fra skifestivalen, hvor et bilde av Ingrid troner øverst med tittelen:

«Den norske kongefamilien inkludert hunden gjenforent til Skifestivalen».

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Sykdomsfokus

Våre svenske naboer har også rapportert fra Holmenkollen skifestival, men for dem var det kronprinsessen som vekket mest oppmerksomhet.

«Beskjeden om Mette-Marits helse - se de nye bildene», skriver Svensk Damtidning, mens Allt om kungligt skriver «Nye bilder av syke Mette-Marit vekker følelser».

Begge de svenske mediene viser til Mette-Marits lungesykdom, og poengterer at det er fint å se henne smilende ute på offisielt oppdrag.

SJARMØR: Molly Fiskebolle skapte mye latter og glede under siden debut i Holmenkollen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SJARMØR: Molly Fiskebolle skapte mye latter og glede under siden debut i Holmenkollen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Men ut fra bildene å dømme var det kanskje egentlig noen helt andre enn både Ingrid Alexandra og Mette-Marit som stjal showet i Holmenkollen?

Kronprinsfamilien hadde nemlig med seg hunden sin Molly Fiskebolle, som ble midtpunktet denne søndagen og fikk oppmerksomhet fra alle kanter.

LES OGSÅ: Skaper debatt: - Et farlig felt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer