Prinsesse Märtha Louise:

Vekker oppsikt i utlandet

Prinsessen får internasjonal oppmerksomhet etter tirsdagens sjokknyhet.

SKAPER OVERSKRIFTER: Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger representere kongehuset. Foto: Lise Åserud/NTB
SKAPER OVERSKRIFTER: Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger representere kongehuset. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kom kongehuset med pressemelding om at prinsesse Märtha Louise (51) frasier seg sine offisielle oppgaver, og skal dermed ikke lenger representere kongehuset.

Kongehuset nevnte også at i likhet med prinsessen, må forloveden Durek Verrett (47) forholde seg til prinsippet om at prinsessetittelen ikke skal brukes i kommersiell sammenheng.

Seinere samme dag møtte kongeparet pressen.

- Jeg er lei for at prinsessen ikke lenger skal representere kongehuset. Men sånn er det, sier Kong Harald i et intervju med NTB og NRK.

Nå skaper nyheten om Norges prinsesse Märtha Louise overskrifter i utenlandske medier.

SVARER: 8. november ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sier hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer

Fra Sverige til USA

Britiske Hello Magazine, CBS News, Tatler og The Guardian er blant mediene som har omtalt tirsdagens nyheter.

«Norsk prinsesse slutter med kongelige plikter for å jobbe med sin sjamanforlovede», lyder sistnevntes tittel.

«Norges prinsesse Märtha Louise gir opp sine kongelige pliter for sin amerikanske forlovede som kaller seg selv en sjaman og en healer», melder CBS News.

Nyheten har også spredt seg til over Atlanterhavet, til de amerikanske nettstedene People og E! News.

«Prinsesse Martha Louise av Norge gir fra seg sine kongelige plikter for å forfølge andre interesser», skriver People.

Også våre nærmeste naboer har fulgt nyheten tett, deriblant danske B.T. og Billed Bladet, samt svenske Expressen og Aftonbladet.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Kontroversielle uttalelser

Dette er imidlertid ikke første gang den norske prinsessen og Verrett vekker oppsikt i det store utland.

Da det i mai 2019 ble avslørt at hun hadde funnet lykken med den selvutnevnte sjamanen, kokte det naturligvis i de fleste mediehus. Og forlovelsen deres i juni skapte også stor internasjonal interesse.

Samtidig har Verretts stadige kontroversielle utspill om både coronasmitte, hans omstridte medaljong og andre kontroversielle uttalelser fått spalteplass verden over.

Den seineste tida har det mildt sagt stormet rundt paret, og det er nettopp dette som førte til at Märtha Louises prinsessetittel fikk mye oppmerksomhet.

RASER: Tirsdag kveld la Durek Verrett ut en livesending på Instagram hvor han går hardt ut mot den norske pressen, og særlig Se og Hør. Video: Instagram / Durek Verrett Vis mer

Tidligere denne måneden omtalte blant annet Svensk Dam kongefamilien. Det svenske nettstedet skrev da at prinsesse Märtha Louise «fester» midt i stormen om prinsessetittelen, og viste til at 51-åringen var til stede under presselansering for Viaplay-serien «Powerwomen Norge».

Danske BT skrev på sin side om den nye undersøkelsen InFact gjorde for Se og Hør i midten av september - som viste at det norske folks støtte til monarkiet hadde gått ganske mye ned.

LES OGSÅ: Durek: - Var aldri min intensjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer