Prinsesse Ingrid Alexandra:

Vekker oppsikt i utlandet

Prinsesse Ingrid Alexandra har fått enorm oppmerksomhet den siste tiden. Nå også utenfor landets grenser.

FORHOLD: Prinsesse Ingrid Alexandra skaper overskrifter i utlandet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FORHOLD: Prinsesse Ingrid Alexandra skaper overskrifter i utlandet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne Se og Hør avsløre at prinsesse Ingrid Alexandra (18) hadde fått seg kjæreste. I etterkant har nyheten blitt plukket opp i en rekke utenlandske medier.

Romansen har blant annet vært omtalt i Sveits, Spania og Mexico for å nevne noen.

«Det er ikke lenger noe prinsesse Ingrid Alexandra kan skjule», skriver det spanske nettstedet ES 24.

Den meksikanske avisen Mexico Es Euro innleder sin sak med:

«Kongelig kommenterer romanserykter.»

Det er tydelig at den norske prinsessen er populær i utlandet, og særlig vært naboland Danmark har fulgt nøye med på tronearvingen den siste tiden.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Danske Se og Hør var raskt ute med å omtale den hyggelige kjærestenyheten.

Også danske Ekstra bladet har omtalt saken, og skriver blant annet at «utover konger, dronninger, prinser og prinsesser fra hele Europa, var det også invitert en helt spesiell gjest til den norske tronarvingens fødselsdag».

I Danmark har også Avisen viet spalteplass til Ingrid Alexandra og kjæresten.

En rekke publikasjoner har hatt store oppslag om den norske romansen.

FEIRES: Her ankommer prinsesse Ingrid Alexandra bursdagsfeiringen sin på Deichman bibliotek i Bjørvika, Oslo. Video: NRK Vis mer

Populære

I Tyskland er interessen for kronprinsesse Mette-Marit (48) og hennes familie enorm, og tyske magasiner og nettaviser har trykket den norske kongefamilien til sitt bryst.

Kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marits datter blir omtalt som vakker og intelligent, og reportasjene fra 18-årsdagen på Slottet har fått bred omtale, og nå vil det tyske folk vite alt om den norske gutten som har vunnet Ingrid Alexandras hjerte.

Tyske GALA skriver at Slottet verken vil bekrefte eller avkrefte nyheten, og at bare Ingrid Alexandra selv vet om hun er «hodestups forelsket».

Dagbladet rettet tirsdag en henvendelse til Slottet og spurte blant annet om hvordan Ingrid Alexandra reagerte på at forholdet nå var kjent, men Slottet ønsket ikke å svare på noen av spørsmålene.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen skrev i en melding at «vi har ingen kommentarer til dine spørsmål».

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

ViralBuzz skriver i en overskrift «Er prinsesse Ingrid Alexandra tatt?», og spør videre i artikkelen om hun har funnet sin «prince charming».

Kommunikasjonssjef ved Det norske slottet, Guri Varpe, har tidligere skrevet følgende i en SMS til Se og Hør i forbindelse med kjærestesaken: «Vi kommenterer ikke kongefamiliens privatliv».

LES OGSÅ: Dukket opp i samme kjole etter 18 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer