Kronprinsparet:

Vekker oppsikt i utlandet

Interessen for det norske kronprinsparet strekker seg lengre enn vårt langstrakte land.

POPULÆRE: Det norske kronprinsparet er et friskt pust blant andre nokså konservative kongelige. Det er mye mulig at det er grunnen til at de nå får oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
POPULÆRE: Det norske kronprinsparet er et friskt pust blant andre nokså konservative kongelige. Det er mye mulig at det er grunnen til at de nå får oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er en annerledes påske for ganske mange i år. Hytteforbudet begrenser ferdsel for mange, som i stedet må ta til takke med å feire i hjemkommunen sin. Det betyr derimot ikke at det settes en stopper for moroa av den grunn. Mandag delte det norske kronprinsparet bilder av at de hadde vært på skitur i Oslo, og de blide ansiktene deres tilsa ikke noe annet enn at det var særdeles gøy.

Se og Hør omtalte den hyggelige saken, som altså først kom til verden på kronprinsesse Mette-Marits (46) Instagram-profil. «Jeg kom meg til toppen gitt. Hva er det man ikke kan elske ved Oslo-påske», skrev kronprinsessen innledningsvis.

Innlegget fikk tusenvis av likerklikk og hyggelige kommentarer, med ønske om en fin påske. Og det er ikke bare her hjemme kronprinsparets åpenhet og trivelige bilder har vekket oppsikt. Flere utenlandske medier, fra våre naboland og helt ned til Spania, har omtalt kronprinsparets nye påskefeiring.

Internasjonal oppsikt

I Danmark skriver avisen B.T. at det norske kronprinsparet vekker oppsikt, fordi de nå deler såpass private bilder av sin merkelige situasjon. Avisen legger ikke skjul på at det enkelt kan speiles mot den danske kronprinsfamilien, som også elsker å være i fysisk aktivitet.

De har imidlertid vinklet saken på at kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit deler «private bilder midt i krisen». Avisen har sitert Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle på at kronprinsfamilien elsker å stå på ski, og at det derfor ikke er så overraskende at det er nettopp det de har bestemt seg for å gjøre i denne corona-påsken. Danske Billed Bladet skriver også om saken.

Videre skal vi til «söta bror», der kronprinsparet også får oppmerksomhet i flere publikasjoner. Svensk Damtidning, et av landets største blader, har nemlig bemerket seg hilsenen fra nabolandet. De har derimot valgt å vinkle saken på noe helt annet enn danskene.

Svenskene knytter de hyggelige bildene opp mot kronprinsessens helse. I 2018 ble det kjent at hun hadde fått kronisk lungefibrose, en sykdom som tidvis kan gjøre det vanskelig for kronprinsessen. Kronprins Haakon har derimot uttalt at kronprinsessen i disse dager følger rådene til Folkehelseinstituttet som alle andre, og at hun forsøker å holde seg frisk.

MØTTE PRESSEN: - Hennes kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, sto det i en pressemelding fra kongehuset. I dag møtte kronprins Håkon pressen etter et skolebesøk. Video: Per Ervland Vis mer

At hun nå står på ski med ektemannen og datteren tar det svenske magasinet som et tegn på at hun er frisk som en fisk. Spanjolene har derimot valgt å fokusere på noe helt annet, fra et annet innlegg som ble lagt ut av kronprinsparet.

Spanske Vanity Fair har nemlig laget en sak om de kongelige hjemmekontorene, og viser oss hvordan blant andre hertuginne Camilla og kong Felipe jobber i disse dager. Her har selvsagt vårt eget kronprinspar fått plass. De beskriver kronprinsparets kontor som fylt med lys, og skriver at kontoret har utsikt til den «spektakulære» hagen på Skaugum.

Aktivt par

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at den norske kronprinsfamilien liker å holde seg i aktivitet. Før helga fortalte Se og Hørs kongehusekspert, ovennevnte Caroline Vagle, at de ofte reiser utenlands i påsken, gjerne til et surfevennlig sted.

PÅSKEHILSEN: Kongeparets hilsen fra Kongsseteren i Oslo, der Kongen og Dronningen skal tilbringe årets påske. Video: Kongehuset Vis mer

- Det blir hjemmepåske på dem også, og jeg vil tro de kommer til å tilbringe en del tid ute, sa Vagle, og fortsatte:

- Kronprinsessen har allerede fortalt at de går turer og bader i sjøen for å holde moralen oppe i disse tider, og det kommer de helt sikkert til å fortsette med i feriedagene.

Kongehuseksperten fortalte videre at kronprinsen ofte blir sett løpende i hjemkommunen Asker, og at de alle er ivrige på ski.

- Nå er det jo ikke noe særlig skiføre å snakke om på Østlandet, men de tar nok beina fatt.

Kongeparet på sin side har i alle år dratt til Prinsehytta i Sikkilsdalen fredag før påske, en tradisjon kong Harald har holdt på siden barndommen. I år blir imidlertid påsken tilbrakt på Kongsseteren.

LES OGSÅ: Venter barn etter dobbel spontanabort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer