FÅR KJEFT: Mette-Marit henges ut i tyskland på grunn av fottøyet. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
FÅR KJEFT: Mette-Marit henges ut i tyskland på grunn av fottøyet. Foto: Julian Parker/UK Press LtdVis mer

Vekker oppsikt i Tyskland

Mette-Marits antrekk er forsidestoff.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit har denne uka gjennomført en tre dager lang jubelferd i Nordland hvor hun har forsøkt alt fra lefsebaking til vaksinering av fisk.

Taler, barnesang og vaiende norske flagg har møtt kronprinsparet hvert eneste sted de har besøkt, og både norsk og internasjonal presse har fulgt de kongelige.

Skoene ble hovedoppslag

I Tyskland har imidlertid kronprinsesse Mette-Marits utradisjonelle skovalg denne uka blitt hovedoppslag på kongenettstedet til storavisen Bunte.

Da Mette-Marit og kronprins Haakon innledet programmet i Leinesfjord i Steigen hadde Mette-Marit tatt på seg et par brune trendy  «brogues», som hun også tidligere har benyttet da hun gjestet Litteraturfestivalen i samme fylke i april.

De herreinspirerte skoene er siste skrik - og typen benyttes av flere stjerner i inn- og utland. Som du ser på bildet over har Lady Gaga benyttet en lignende variant i sort og hvitt.

Saken fortsetter under bildet

TRENDIKON: Lady Gaga på gata i New York i hvite og sorte brogues. Foto: Said Elatab / Splash News/ All Over Press
TRENDIKON: Lady Gaga på gata i New York i hvite og sorte brogues. Foto: Said Elatab / Splash News/ All Over Press Vis mer

Tyskerne er imidlertid ikke helt fornøyde med det utradisjonelle valget, men om de skal trekke frem noe positivt er det at de ihvertfall matcher fargen på Haakons brune semskede sko. På forsiden har de tittelen «Mette-Marits mote-feilsteg»

Tysk presse har også tidligere skrevet at Mette-Marit at skal ha fått utført øyelokkirurgi og fylt på med nervegiften botox i ansiktet.

LES OGSÅ: Kongelig kortesje krasjet