Hertuginne Kate og prins William:

Varsler baby-stopp

Hertuginne Kate letter på sløret.

FIN GJENG: Hertugparet av Cambridge har hektiske liv. Jobben deres tar dem verden rundt, og hjemme har de tre små barn å ta vare på. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace, NTB scanpix
FIN GJENG: Hertugparet av Cambridge har hektiske liv. Jobben deres tar dem verden rundt, og hjemme har de tre små barn å ta vare på. Foto: Matt Porteous / Kensington Palace, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter at prins William (37) og hertuginne Kate (38) ga hverandre sine ja i et overdådig eventyrbryllup i 2011, har barna kommet som perler på en snor.

To år etter vielsen så den fremtidige tronarvingen, prins George (6), dagens lys. Våren 2015 kom prinsesse Charlotte (4) til verden, og for halvannet år siden ble vesle prins Louis født.

Til tross for at ekteparet allerede har tre barn, så er det mange rojale fans som er spente på om de kommer til å utvide familien ytterligere.

Var verpesyk

Da hertuginnen besøkte Yorkshire i England onsdag, ga hun et ganske konkret svar på nettopp dette.

- Jeg tror ikke William ønsker seg flere barn, delte hun på spørsmål om tanken på å bli mor for fjerde gang, skriver Elle.com.

Uttalelsen kommer et knapt år etter at Kate ga utrykk for at hun drømte om flere barn. Under et besøk i Nord Irland hilste hun på en fem måneder gammel baby og skrøt til barnefaren:

- Han er nydelig. Det gjør meg verpesyk.

Men også den gang fortalte hun at ektemannen neppe så for seg flere barn.

- Jeg tror det ville gjort William en smule bekymret, lo hun, ifølge Hello!

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Hektisk hverdag

Alle som har barn vet at tilværelsen som foreldre tidvis kan være svært strevsom. Man har ansvar for et liv, og skal følge barna gjennom alle opp- og nedturer - uavhengig av hvor store de er. Ett barn kan være nok for enkelte, mens andre, slik som hertugparet, velger å få flere.

Selv om Kate og William selvsagt får mer hjelp enn andre småbarnsforeldre, åpnet hertuginnen seg om den strevsomme tilværelsen som trebarnsmor i fjor.

På besøk hos den veldedige organisasjonen Family Action tok hun seg tid til å prate med enkelte av familiene som var til stede, og delte sin egen historie om oppdragelse.

Hun reagerte spesielt på at hjelpen og oppfølgingen man får av helsepersonell i barnets første leveår gradvis forsvinner, ifølge People.

- Det er så vanskelig. Du får masse støtte som mor til dette barnet de første dagene, men etter at barnet har fylt ett år faller det bort. Etter det er det ikke mye man får - og man må lese masse bøker, delte hun ærlig.

Det skal nevnes at William og Kate får god hjelp av barnepiker hjemme, som tar vare på barna når de er på offisielle oppdrag i inn- og utland. I tillegg til besteforeldre på begge sider, samt tanter og onkler, så har de også hatt barnepiker helt siden prins George var liten.

Likevel er det selvsagt vanskelig å være borte fra sine egne barn i lengre perioder, så foreldreansvaret tar de på alvor - både det positive og det negative.

- Jeg tror alle sliter med de samme tingene, mente Kate.

«Setter livet i perspektiv»

Prins William har på sin side tidligere innrømmet at farsrollen har forandret ham som person.

- Jeg er mye mer emosjonell enn jeg var tidligere. Det er merkelig, har han fortalt i dokumentar, ifølge People.

William, som selv mistet moren, prinsesse Diana, da han bare var 15 år, innrømmet også at han er redd for at noe skal skje ham selv slik at han ikke vil få oppleve barnas oppvekst.

- Jeg pleide aldri å bekymre meg så mye før. Men nå, som far, påvirker selv de minste tingene i verden meg mye mer. Nå innser jeg hvor dyrbart livet er og det setter alt i perspektiv. Tanken på å ikke være til stede å se barna vokse opp. Slike ting, delte han.

Diana døde i en bilulykke i august 1996. Hun ble bare 36 år gammel, og fikk aldri møte sine barnebarn.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Vis mer

LES OGSÅ: Bygger bunker for å beskytte familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer