Det danske kongehuset:

Var prinsenes stefar. Nå har de ingen kontakt

Bruddet mellom grevinne Alexandra og Martin Jørgensen skal også ha påvirket barna.

BRUTT FAMILIE: Prins Nikolai og prins Felix vokste opp med den danske fotografen Martin Jørgensen (i midten bak) som sin stefar. Etter skilsmissen har de ikke hatt noe kontakt. Det hevder i hvert fall danske Se og Hør. Foto: NTB scanpix
BRUTT FAMILIE: Prins Nikolai og prins Felix vokste opp med den danske fotografen Martin Jørgensen (i midten bak) som sin stefar. Etter skilsmissen har de ikke hatt noe kontakt. Det hevder i hvert fall danske Se og Hør. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Som skandinaver flest, er danskene veldig glade i sitt kongehus. Om dronning Margrethe (79) eller hennes to sønner feirer bursdag, er gatene ofte fylt til randen med blide rojalister og danske flagg. Om noen gravlegges, sørger folket med familien.

Danskene er såpass glad i de kongelige, at de også verdsetter tidligere medlemmer av den berømte familien. Grevinne Alexandra (54) var tidligere gift med prins Joachim (49), men paret bestemte seg for å gå hver til sitt i 2004 - etter ni år som rette ektefolk.

Paret fikk de to sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen, som er en av grunnene til at den fraskilte grevinnen fortsatt er i rampelyset. Sønnene hennes er tross alt i tronfølget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer