Det danske kongehuset:

Var prinsenes stefar. Nå har de ingen kontakt

Bruddet mellom grevinne Alexandra og Martin Jørgensen skal også ha påvirket barna.

BRUTT FAMILIE: Prins Nikolai og prins Felix vokste opp med den danske fotografen Martin Jørgensen (i midten bak) som sin stefar. Etter skilsmissen har de ikke hatt noe kontakt. Det hevder i hvert fall danske Se og Hør. Foto: NTB scanpix
BRUTT FAMILIE: Prins Nikolai og prins Felix vokste opp med den danske fotografen Martin Jørgensen (i midten bak) som sin stefar. Etter skilsmissen har de ikke hatt noe kontakt. Det hevder i hvert fall danske Se og Hør. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Som skandinaver flest, er danskene veldig glade i sitt kongehus. Om dronning Margrethe (79) eller hennes to sønner feirer bursdag, er gatene ofte fylt til randen med blide rojalister og danske flagg. Om noen gravlegges, sørger folket med familien.

Danskene er såpass glad i de kongelige, at de også verdsetter tidligere medlemmer av den berømte familien. Grevinne Alexandra (54) var tidligere gift med prins Joachim (49), men paret bestemte seg for å gå hver til sitt i 2004 - etter ni år som rette ektefolk.

Paret fikk de to sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen, som er en av grunnene til at den fraskilte grevinnen fortsatt er i rampelyset. Sønnene hennes er tross alt i tronfølget.

Derfor var det også mange som lot seg interessere da grevinnen i 2007 giftet seg med en ny mann, Martin Jørgensen (41). Han ble prinsenes stefar frem til paret skilte seg i 2015. Nå hevdes det at de ikke lenger har noe kontakt med Jørgensen.

STEFAR: Fra 2007 til 2015 var Martin Jørgensen ektemannen til grevinne Alexandra. Han var dermed også stefaren til de to danske prinsesønnene hennes. Her er de fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix
STEFAR: Fra 2007 til 2015 var Martin Jørgensen ektemannen til grevinne Alexandra. Han var dermed også stefaren til de to danske prinsesønnene hennes. Her er de fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vanskelig for barna

Det er danske Se og Hør som først omtaler saken. Bladet skriver at kontakten mellom barna og stefaren ble brutt umiddelbart etter skilsmissen.

Nikolai var bare seks år, mens Felix var tre, da fotografen Martin Jørgensen først dukket opp i livet deres. De har med andre ord vokst opp med den kjente fotografen som en farsfigur. Faktisk var det slik at begge prinsene kalte seg Jørgensen på Facebook den gang de opprettet profiler der, skriver det danske bladet.

En rekke ganger gjennom årenes løp er de blitt fotografert sammen, om det så er på kino, på rød løper eller på kongelige fester.

Det skal imidlertid nevnes at han fikk kritikk for rolleblanding den gang. Han kunne bli observert på en nattklubb dagen før, mens han dagen etter var å finne i dyrehagen med stebarna.

YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. I dag har de angivelig ingen kontakt. Foto: NTB scanpix
YNDIG: Bryllupet til grevinnen og Jørgensen sto i 2007. Her er lille prins Felix fotografert med paret. I dag har de angivelig ingen kontakt. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Playboy»-stempelet har fulgt ham siden. Derfor var det ikke alle som ble sjokkert da han hadde en affære med danske Eva Harlou, som mange mente var grunnen til at grevinne Alexandra valgte å søke skilsmisse.

Da skilsmissen ble kjent offentlig, byttet prins Nikolai etternavn til Frederiksborg på Facebook - som en spiker i kista. Prinsenes mor har selv vært åpen om at bruddet var tøft for barna.

- En skilsmisse er vanskelig for barna. For det er ikke de som har hovedrollene. De blir dessverre dratt inn i det. Jeg har prøvd å gjøre det beste for dem, sa hun til B.T. den gang, og fortsatte:

- Mine barn har én far. De har alltid hatt én far.

- ÉN FAR: Grevinne Alexandra har vært tydelig i sine uttalelser om at Martin Jørgensen ikke var noen far for hennes sønner. Her er barna fotografert sammen med sin far, prins Joachim. Foto: NTB scanpix
- ÉN FAR: Grevinne Alexandra har vært tydelig i sine uttalelser om at Martin Jørgensen ikke var noen far for hennes sønner. Her er barna fotografert sammen med sin far, prins Joachim. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den hemmelige grunnen

Nylig har skilsmissen mellom grevinnen og Jørgensen skapt overskrifter igjen. Forrige uke kunne nemlig danske Se og Hør avsløre at bruddet angivelig ikke skyldtes sidespranget til fotografen, men en opparbeidet milliongjeld.

Jørgensen skal nemlig ha tappet grevinnen for penger under ekteskapet, og nå, tre år etter skilsmissen, står han i stor gjeld til den tidligere danske prinsessen.

Jørgensen skal ha benyttet seg fritt av grevinnens penger som hovedsakelig kommer fra apanasjen hun fortsatt mottar, og 41-åringen skal ha gått bak den kontroversielle grevinnens rygg og brukt deler av formuen hennes på en svært løssluppen «playboy»-livsstil, ifølge bladet.

Blant annet skal grevinnens eksmann ha vært på en rekke fuktige byturer, og generelt hatt et stort overforbruk på sin kones regning - og holdt det skjult for henne.

Eksmannen skal ha overført pengene fra grevinnens konto og fortalt henne at pengene gikk til investeringer - mens de i virkeligheten ble kastet rett ut av vinduet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Det skal være de økonomiske problemene som til slutt førte til bruddet mellom Jørgensen og grevinne Alexandra, skriver dansk Se og Hør.

I 2015 skal Alexandra ha oppdaget at eksmannen hadde brukt atskillige millioner kroner som han ikke kunne redegjøre for. Etter skilsmissen skal grevinnen og eksmannen ha signert et gjeldsbrev som sikrer grevinnen tilbakebetaling av millionene han skylder henne - dersom han begynner å tjene penger, skriver danske Se og Hør videre.

Se og Hør i Danmark har vært i kontakt med både Jørgensen og grevinne Alexandra, som ikke ønsker å kommentere saken.

LES OGSÅ: Avslører eksens siste ord til ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer