Tittelbråket:

- Var på gråten

Prins Joachim skal være svært preget etter at barna hans mister prins- og prinsesse-titlene.

REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronningen fjerner titlene. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB
REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronningen fjerner titlene. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det danske kongehuset kunngjorde onsdag at dronning Margrethe (82) hadde besluttet at fire av barnebarna, barna til prins Joachim (53), skal fratas sine prinse- og prinsessetitler.

Nå kan pressesekretær for prins Joachim, Helle von Wildenrath Løvgreen, fortelle hvordan situasjonen har påvirket den danske prinsen.

- Han er en hedersmann. Han har levd hele livet med familien med den tittelen, og er sjokkert og var på gråten da en av de europeiske tabloidavisene snakket med ham i Paris, sier hun til CNN.

- Kanskje de blir gift i nær fremtid

Løvgreen er også pressesekretær for grevinne Alexandra, ekskona til prins Joachim. Grevinnen, som er moren til Nikolai (23) og Felix (20), forstår ikke hvorfor dette skjer nå.

- De ville miste titlene sine uansett når de gifter seg en dag. Sønnene hennes er unge menn, så kanskje de blir gift i nær fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dagen, slik at titlene ville forsvinne på en lykkelig dag? sier Løvgreen videre.

Tidligere i dag kommenterte også kronprinsesse Mary (50) saken.

- Forandring kan være ekstremt vanskelig og kan gjøre vondt, men dette betyr ikke at avgjørelsen ikke er riktig, sier kronprinsessen om dronningens beslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer