Tittelbråket:

- Var på gråten

Prins Joachim skal være svært preget etter at barna hans mister prins- og prinsesse-titlene.

REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronningen fjerner titlene. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB
REAGERER: Prins Joachim reagerer veldig på at den danske dronningen fjerner titlene. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det danske kongehuset kunngjorde onsdag at dronning Margrethe (82) hadde besluttet at fire av barnebarna, barna til prins Joachim (53), skal fratas sine prinse- og prinsessetitler.

Nå kan pressesekretær for prins Joachim, Helle von Wildenrath Løvgreen, fortelle hvordan situasjonen har påvirket den danske prinsen.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen var dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Han er en hedersmann. Han har levd hele livet med familien med den tittelen, og er sjokkert og var på gråten da en av de europeiske tabloidavisene snakket med ham i Paris, sier hun til CNN.

- Kanskje de blir gift i nær fremtid

Løvgreen er også pressesekretær for grevinne Alexandra, ekskona til prins Joachim. Grevinnen, som er moren til Nikolai (23) og Felix (20), forstår ikke hvorfor dette skjer nå.

- De ville miste titlene sine uansett når de gifter seg en dag. Sønnene hennes er unge menn, så kanskje de blir gift i nær fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dagen, slik at titlene ville forsvinne på en lykkelig dag? sier Løvgreen videre.

Tidligere i dag kommenterte også kronprinsesse Mary (50) saken.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Forandring kan være ekstremt vanskelig og kan gjøre vondt, men dette betyr ikke at avgjørelsen ikke er riktig, sier kronprinsessen om dronningens beslutning.

- Vi skal også se på barnas titler når den tid kommer, fortsetter hun.

- Så betyr dette at barna deres også kan miste prins- og prinsessetitlene? Spør danske DRs reporter.

- I dag kan vi ikke vite hvordan kongehuset vil se ut når det er Christians tid, eller når Christians tid begynner å nærme seg, svarer kronprinsessen.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Uforstående

Tidligere har prins Nikolai uttalt at han er både skuffet og lei seg etter dronning Margrethe sin beslutning.

- Jeg stiller meg uforstående over hvordan dette kunne skje på denne måten.

Beslutningen om å fjerne titlene skal skyldes at dronningen ønsker å gi barnebarna friheten til å ta egne beslutninger i livet - som ikke styres av kongelige forpliktelser.

LES OGSÅ: Lånte morens antrekk: - En trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer