PROBLEMATISK: Kommunikasjonsekspert Mette Koors mener det er problematisk å ha en kommende konge som sliter med kommunikasjonen. Foto: SCANPIX
PROBLEMATISK: Kommunikasjonsekspert Mette Koors mener det er problematisk å ha en kommende konge som sliter med kommunikasjonen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vår kommende konge kan ikke snakke

Kronprins Frederik hetses av eksperter.

Publisert
SEHER.NO: Kronprins Frederik av Danmark har tidligere mottatt krass kritikk for sine manglende kommunikasjonsevner. Nå hetses han i danske medier nok en gang, etter at alt gikk i svart da han talte under et statsbesøk i Russland.

Da kronprinsen skulle fortelle om forandringene Russland har vært gjennom siden 1980, svarte han følgende:

- Det har skjedd en såkalt naturlig forandring som tiden er ansvarlig for. Det vil si at det jo skjer en naturlig utvikling over tid for et land i særdeleshet. Men også for hele verden.

Nå vet ikke eksperter i Danmark om de skal le eller gråte over kronprinsens merkelige svar.

- Jeg synes det er et problem at vi har en kommende konge som ikke kan snakke for seg. Og jeg synes det er et problem som det må gjøres noe med, sier Mette Koors fra institutt for medietrening til danske BT.dk.

Kronprinsen hevdet i 2009 at han skulle gjennomgå medietrening. Skal man tro Koors, har det ikke skjedd.

- Man kan ikke se at han har fått medietrening. Man sitter jo og tenker at den stakkars mannen burde ha kjenskap til den enkle kommunikasjonsmodellen som heter fisken: Det skal være hode og hale i det du sier. Det er akkurat som om han ikke klarer å tenke i helheter. Han tenker ikke hele setningen når han begynner på den.

Dette er ikke første gangen det stopper opp for den danske kronprinsen. Da han skulle holde en tale etter danskenes seier i håndball-VM i Norge i 2008, ble det bare krøll. Også den gang rev danske seg i håret.

- Det virker pinlig. Han er usikker og utrent, fortalte spesialist i kommunikasjon, Klaus Kjøller, fra Københavns universitet den gangen.

- Det er bra han ikke uttaler seg om alt, sa Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Prinsesse Marie er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer