PÅ VEI TIL NEW YORK: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige er nå på vei til New York for å møte sitt nye barnebarn. Foto: Stella Pictures
PÅ VEI TIL NEW YORK: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige er nå på vei til New York for å møte sitt nye barnebarn. Foto: Stella PicturesVis mer

- Vår glede er stor

Det svenske kongeparet kastet seg rundt for å treffe sitt nye barnebarn.

GULLFEBER: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var på tribunen da Sverige i forrige uke vant gull på mennenes herrestafett i langrenn under vinter-OL i Sotsji. Nå kan de også glede seg over en ny gulljente i kongefamilien. Foto: imago/Bild13/ All Over Press
GULLFEBER: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var på tribunen da Sverige i forrige uke vant gull på mennenes herrestafett i langrenn under vinter-OL i Sotsji. Nå kan de også glede seg over en ny gulljente i kongefamilien. Foto: imago/Bild13/ All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Det svenske kongeparet skulle etter planen reise til New York søndag eller mandag for å være tilstede ved fødselen til prinsesse Madeleine (31), men måtte gjøre om på planene etter at hun fødte allerede torsdag.

Opprinnelig hadde prinsessen termin 25. februar, men fredag kom nyheten om at hun og ektemannen Chris O' Neill (39) hadde fått en datter.

Kong Carl Gustaf (67) og dronning Silvia (70) forlot Drottningholm slott kort tid etter at nyheten ble kjent fredag, for å reise til New York.

- Vi føler både lykke og varm takknemlighet, og gleden er stor. Vi ønsker nå at prinsesse Madeleine og Christopher får ro og kan ta vare på denne unike tiden med sin vesle datter, sier de til det svenske hoffets hjemmesider.Foreløpig er det ikke kjent når Madeleines søsken, kronprinsesse Victoria (36) og prins Carl Philip (34) vil få hilse på sin nye niese for første gang.

Carl Philip uttrykte imidlertid følgende gratulasjon til den svenske avisa Expressen fredag:

- Det er kjempe koselig. Jeg lengter etter å se henne. Jeg har pratet med søsteren min og hilset til Chris. De er kjempe glade og det er vi også. Jeg håper å treffe henne snart. Vi får se.

Lykkeønskninger

Til hoffets hjemmesider sier han og kronprinsesseparet:

- Vi er alle veldig glade over at Madeleine og Christopher har blitt foreldre. Vi ser frem til å treffe den lille familien. Og ikke minst er Estelle nysgjerrig på å møte sin nye kusine. Vi ønsker dem lykke til!

Den nybakte pappaen Chris O' Neill skal etter planen møte pressen kl 18 norsk tid.

Hans mor, Eva-Maria, er også jublende glad over det nye familiemedlemmet:

- Jeg er veldig lykkelig for mitt nye barnebarn og jeg ser frem til å treffe henne. Jeg ønsker henne alt godt i livet. Jeg vil uttrykke mine varmeste hilsener til min sønn og prinsesse Madeleine og gratulerer dem med deres første barn.

Chris O' Neills søstre Tatjana d'Abo og grevinne Natasha von Abensperg und Traun sier til hoffets hjemmeside: - Vi er veldig glade over vår nye niese og er lettet over at alt har gått bra. Det er en etterlengtet lekekamerat til kusinene. Vi vet at vår bror og prinsesse Madeleine kommer til å bli fantastiske foreldre og ønsker dem alt godt.

LES OGSÅ: Madeleine har født en prinsesse