Hertuginne Meghan:

Vant i retten

Etter en lengre rettstrid over et brev til faren, har hertuginne Meghan seiret.

KAN JUBLE: Hertuginne Meghan vant fram i retten. Foto: Beretta/Sims/NTB
KAN JUBLE: Hertuginne Meghan vant fram i retten. Foto: Beretta/Sims/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) saksøkte i 2019 Associated Newspapers.

Årsaken er at de publiserer Mail on Sunday og MailOnline, og hun mente at de hadde brutt personvernet hennes ved å publisere deler av et brev hun hadde sendt Thomas Markle, hennes far.

Torsdag fikk hun medhold i domstolen for sivile saker, skriver Sky News. Ifølge retten invaderte avisa hertuginnens privatliv ved å publisere brevet.

Dommeren sier ifølge nyhetsbyrået AP at Meghan «hadde rimelige forventninger om at innholdet i brevet ville forbli private. The Mail-artiklene forstyrret de rimelige forventningene».

Slapp full rettssak

Hertuginnen ba retten om et såkalt «summary judgement», som betyr en avgjørelse utenfor full rettssak.

Avgjørelsen torsdag betyr at Meghan etter alt å dømme slipper å møte sin egen far i retten for å vitne mot ham. Dommeren har på en annen side bedt om en «begrenset rettssak» for å avgjøre delen av søksmålet som omhandler opphavsrett.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet. Avisa har flere ganger publisert saker om hertuginnens far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

Krig mot tabloidene

Saken har hatt flere vendinger siden søksmålet ble levert inn i oktober 2019. Meghan fikk blant annet avvist flere punkter av dommeren. Blant dem var at hertugparet mente de var utsatt for propaganda, en anklage retten forkastet.

Meghan fikk imidlertid medhold av dommeren i å holde navnene til fem av hennes venner anonyme. De vitner i saken, og hertuginnen mente at det ikke var grunnlag for å publisere navnene deres.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

I februar fikk også prins Harry medhold i sitt søksmål mot Mail on Sunday.

Han inngikk et forlik med redaktørene av avisa, etter at de hadde anklaget ham for å snu ryggen til marinen etter at han og hertuginnen trakk seg ut av det britiske kongehuset i fjor.

Avisa publiserte i slutten av 2020 en beklagelse til prinsen, etter at det kom fram at prinsen faktisk hadde vært i kontakt med marinen.

LES OGSÅ: - Burde aldri fått tillatelse

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer