Uttrykker sin sorg til Obama

Kongeparet sendte personlig kondolansebrev.

KONDOLERER: Skytetragedien i USA har sjokkert en hel verden - inkludert kong Harald og dronning Sonja. Foto: UK Press/Press Association Image
KONDOLERER: Skytetragedien i USA har sjokkert en hel verden - inkludert kong Harald og dronning Sonja. Foto: UK Press/Press Association Image Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: En hel verden er i sjokk og sorg etter skolemassakren på barneskolen Sandy Hook i Newtown. 20 seks og sju år gamle barn og seks voksne ble drept av 20-åringen Adam Lanza.

Blant de sørgende er også vårt eget kongepar. I går sendte kong Harald (75) en personlig hilsen til president Barack Obama (51).

- Jeg ble sjokkert og trist da jeg fikk nyheten om tragedien der så mange liv gikk tapt på barneskolen Sandu Hook i Newtown, Connecticut, og spesielt over at så mange av de døde er barn, skriver kong Harald i kondolansebrevet som er sendt til Det hvite hus.

- Jeg sender deg, Mr. President, de berørte familier og til folket i USA, mine dypeste kondolanser og støtte i denne vanskelige tiden, avslutter kongen i brevet som er undertegnet med Harald R.

I går ble det kjent at dronning Elizabeth (86) også har sendt en personlig hilsen til Barack Obama.

Det svenske kongeparet har også sendt kondolanser til Det hvite hus.
 


LES OGSÅ: Kongefamilien bryter med tradisjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer