Kronprins Haakon:

Uttaler seg om Ukraina

- En utrolig alvorlig situasjon.

KRIG I EUROPA: Kronprins Haakon uttaler seg for første gang om den pågående krigen. Foto: Terje Pedersen / NTB
KRIG I EUROPA: Kronprins Haakon uttaler seg for første gang om den pågående krigen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag ettermiddag at kronprins Haakon (48) møtte Redd Barna, Flyktninghjelpen og Røde Kors for å få en orientering om den humanitære situasjonen i Ukraina.

I den anledning uttalte han seg for første gang om hva han tenker om den pågående krigen.

- Det er krig i Europa. En utrolig alvorlig situasjon. Mennesker er på flukt, mennesker blir drept, men vi ser også mennesker som kjemper og yter motstand, sier kronprins Haakon.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Kaotisk og vanskelig

Til TV 2 forteller kronprinsen at humanitære bidrag som disse organisasjonene yter - også er en viktig del av Norges bidrag.

Under møtet følger han opp med at det føltes fint å snakke med dem som jobber i Ukraina for å få en bedre forståelse for det som skjer.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

Det Norske Kongehuset delte også onsdag kveld et innlegg på Instagram i anledning besøket. I kronprinsens uttalelse sa han blant annet at Norge har fordømt invasjonen og støtter Ukraina på flere måter.

«Ett av områdene Norge bidrar på er ved å øke støtten til dyktige humanitære organisasjoner som dere, som hjelper mennesker i nød», er blant det han sa.

Ifølge TV 2 beskriver kronprins Haakon bildene som blir sendt fra bakken som hjerteskjærende. Etter møtet sto han også igjen med at situasjonen er svært alvorlig:

- Det er en bekreftelse på at situasjonen er utrolig alvorlig, kaotisk og vanskelig.

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth tilbake etter dødsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer