Kronprins Haakon:

Uttaler seg om Märtha-bråket

- Det er vanskelig.

UTTALER SEG: Kronprins Haakon kommenterer bråket rundt storesøster prinsesse Märtha Louise. Foto: Heiko Junge / NTB
UTTALER SEG: Kronprins Haakon kommenterer bråket rundt storesøster prinsesse Märtha Louise. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det stormet rundt prinsesse Märtha Louise (51), og hvorvidt hun skal beholde prinsessetittelen eller ikke har vært oppe til diskusjon.

Nå uttaler kronprins Haakon (49) seg om bråket rundt storesøster Märtha Louises prinsessetittel den siste tiden.

Det gjør han overfor TV 2:

- Dette er et tema som jeg synes er vanskelig. På den ene siden har jo søsteren min forlovet seg, og jeg har blitt kjent med Durek Verrett og synes det er hyggelig å være sammen med han. Jeg vil gjerne at han skal føle seg velkommen i vår familie. Samtidig føler jeg veldig ansvar for institusjonen, sier han.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett. Vis mer

Fare for å miste tittelen

Det har den siste tiden vært mye snakk om Märtha Louises prinsessetittel etter flere undersøkelser som har vist at folket snur ryggen til prinsessen.

Den siste måneden har flere spekulert på om prinsessetittelen står i fare for å bli tatt fra Märtha.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer

I september viste en meningsmåling utført av Norstat for NRK at 51 prosent mener at hun bør slutte å representere kongehuset. Kort tid senere viste en ny undersøkelse, utført av Se og Hør, at hele 53,9 prosent mener at prinsessen bør gi fra seg tittelen.

Se og Hør har tidligere meldt at det har vært krisemøter på Slottet om nettopp dette temaet.

Etter det Se og Hør erfarer har det nemlig vært møter på Slottet, hvor kongen, kronprinsen og prinsesse Märtha Louise har vært til stede. Der skal sistnevntes tittel ha blitt diskutert.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise var ordknapp om forlovelsen da hun møtte pressen. Vis mer

Har merket seg debatten

Kronprinsen sier kongehuset har fått med seg titteldebatten.

- Det må vi snakke om og finne ut av. Og det prøver vi på nå, å finne en god vei fremover, samtidig som vi får med oss følelsene og de forskjellige aspektene, sier han til TV 2, og legger til at det kommer til å ta «en del tid» før kongehuset kommer med en beslutning rundt prinsessen.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle har forståelse for at kronprinsen synes at situasjonen er vanskelig.

- De skal jo beholde de gode familierelasjonene, samtidig som de må komme folket i møte. De siste ukers undersøkelser viser jo at et flertall av folket mener det må være større avstand mellom kongehuset og prinsessen. I ytterste konsekvens at hun sier fra seg prinsessetittelen, sier Vagle og fortsetter:

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Akkurat som kongen sa tidligere i høst beskriver kronprinsen at de er i prosess for finne veien videre, og begge understreket at det kommer til å ta sin tid før de er i mål. Det tolker jeg som at de ikke ser en åpenbar løsning de kan bli enige om.

Prinsesse Märtha Louise har foreløpig ikke uttalt seg om debatten som stormer rundt henne.

LES OGSÅ: Avsluttet samarbeid med prinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer