Prinsesse Märtha Louise:

Uttaler seg: - For å skape ro

Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger representere kongehuset. Nå uttaler hun seg.

PRINSESSE: Märta Louise kom med beskjeden 8. november på Instagram at hun slutter å representere kongehuset. Video: Instagram @princessmarthalouise. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag blir det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset.

«Prinsesse Märtha Louise ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til kongehuset», heter det i en pressemelding fra Slottet.

PRINSESSETITTEL: Prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset. Dette sier kongehusekspert Caroline Vagle om kontroversene rundt prinsessen. Vis mer

«Prinsessen har derfor, i samråd med Hans Majestet Kongen og den nærmeste familien, bestemt at hun på det nåværende tidspunkt ikke skal utføre offisielle oppgaver for Kongehuset», heter det.

Det kommer også frem at etter kong Haralds ønske, vil Märtha Louise beholde prinsessetittelen. Hennes forlovede Durek Verrett vil ikke bruke tittelen i sin kommersielle aktivitet.

- For å skape ro

Bare kort tid etter at kongehusets pressemelding kom ut, har prinsesse Märtha Louise uttalt seg. Det gjør hun i en video på sin egen offisielle Instagram-konto.

- Etter en periode med mange spørsmål knyttet til meg og min forlovedes rolle, har jeg bestemt meg for at jeg, på det nåværende tidspunkt ikke lenger vil utføre offisielle oppgaver for kongehuset, sier hun i videoen.

BEKREFTER: Kjærligheten blomstrer for Leah Isadora Behn, som bekrefter at hun har fått kjæreste. Vis mer

Hun følger opp:

- Denne avgjørelsen tar jeg med foreldrene mine, kongen og dronningen, og den nærmeste familien, for å skape ro rundt kongehuset.

- Hver gang noen i kongefamilien har forlovet seg har det skapt mye oppmerksomhet og mye negativ omtale. Det har det også gjort denne gangen. Jeg håper derfor at denne beslutningen skal bidra til ytterligerer klarhet rundt mine roller.

Storm

Den siste tiden har det stormet rundt Märtha Louise og hennes forlovede Durek Verrett (47).

Helt siden 51-åringen annonserte at hun hadde funnet lykken med amerikanske Verrett, har overskrifter og store oppslag kommet på løpende bånd. Verrett har skapt diskusjon og debatt, og har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett. Vis mer

Hans tidligere uttalelse om egen coronasykdom har fått spesielt mye oppmerksomhet.

Det var i en livesending på Instagram at den selvutnevnte sjamanen uttalte at han ikke tok imot legehjelp da han var syk av covid, og at en spesiell medaljong hjalp han med «å få ut giften fra systemet sitt».

Kong Harald (85) har vært taus i de fleste debatter som har oppstått rundt datteras kjæreste, men i slutten av august ble kongen konfrontert med oppstusset rundt Verretts corona-utspill.

- Vi kommer til å snakke med ham. Det er kulturkollisjon vi merker nå, sa kongen den gangen.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Etter kongens uttalelse lot Märtha Louise og Verrett seg intervjue av TV 2.

- Han er klok, har så mye kunnskap, er så snill og sympatisk, og virkelig forstår ting. Vi snakker ut om alt. Han lytter til meg og jeg lytter til ham, sa Verrett om kongen.

Märtha Louise hadde også lovord å komme med om foreldrene.

- Jeg tror de er lykkelige når jeg er lykkelig. De har vært veldig sjenerøse og åpne, og omfavnet forholdet vårt.

LES OGSÅ: Folket svikter Märtha

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer