Kong Harald:

Utskrevet fra sykehuset

Kong Harald (83) fikk mandag forlate Rikshospitalet.

SKREVET UT: Kong Harald har fått forlate Rikshospitalet, etter å ha vært innlagt for tung pust siden 25. september. Foto: Jil Yngland / NTB
SKREVET UT: Kong Harald har fått forlate Rikshospitalet, etter å ha vært innlagt for tung pust siden 25. september. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 25. september ble kong Harald (83) innlagt på Rikshospitalet i Oslo grunnet tung pust. Det ble tidlig utelukket at kongen var rammet av coronaviruset, og han ble utredet for pusteproblemene.

Siden den gang har kong Harald vært innlagt og sykmeldt fra sine kongelige plikter, noe som betyr at kronprins Haakon (47) har tatt seg av kongens arbeidsoppgaver.

Mandag ettermiddag opplyser NTB om at kong Harald er utskrevet fra sykehuset. De hadde imidlertid ikke fått bekreftelse fra Slottet, men henviste til bilder av kong Harald som satt i baksetet av en sort bil som ble observert kjørende ut fra Rikshospitalet, mandag.

Kort tid etter at NTB meldte at kong Harald er utskrevet, bekrefter slottet selv at dette stemmer i en ny pressemelding på sine nettsider.

FORLOT SYKEHUSET: Kong Harald ble utskrevet og kjørt fra Rikshospitalet mandag, etter å ha vært innlagt siden før helgen. 
Foto: Jil Yngland / NTB
FORLOT SYKEHUSET: Kong Harald ble utskrevet og kjørt fra Rikshospitalet mandag, etter å ha vært innlagt siden før helgen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Hans Majestet Kongen er skrevet ut av Rikshospitalet, heter det i pressemeldingen.

RIKSHOSPITALET: Fredag formiddag kom nyheten om at kong Harald (83) er sykmeldt. Det opplyste kongehuset på sine nettsider. Vis mer

Slottet opplyser videre om at sykehuset fortsetter utredningen, og påpeker at at kong Harald fortsatt er sykmeldt fram til 4. oktober.

Besøk av Sonja

Den dagen kongen ble innlagt på sykehuset skulle han egentlig ha besøkt Maihaugen på Lillehammer sammen med dronning Sonja (83), der de etter planen skulle ha besøkt dronningens barndomshjem.

Sonja måtte dermed gjennomføre besøket uten ektemannen, men tidligere samme dag dukket hun opp for å besøke kong Harald på sykehuset.

Dronningen ble observert kjørende til akuttmottaket på Rikshospitalet, og ble geleidet inn på sykehuset.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng uttalte den gang at det skal mye til før kongen avlyser sine kongelige oppdrag.

- I dag var det som sagt både statsråd og barndomshjemmet til Sonja på Maihaugen, så han hadde nok virkelig gledet seg til denne dagen. Så her har det nok skjedd et eller annet som de rundt, eller kongen selv, har bestemt seg for at her må det en ytterligere sjekk til, sa han samme dag som kongen ble innlagt.

DAGEN FØR: Dagen før sykehusinnleggelsen debarkerte kong Harald kongeskipet sammen med dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DAGEN FØR: Dagen før sykehusinnleggelsen debarkerte kong Harald kongeskipet sammen med dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Dagen før innleggelsen var kongen kvikk og rask da han debarkerte Kongeskipet Norge sammen med dronning Sonja og kronprins Haakon, noe som kan ha tydet på at kongens innleggelse ikke var planlagt på forhånd.

Innlagt tidligere i år

Kong Harald var innlagt på samme sykehus i januar i år. Den gang ble innleggelsen begrunnet med svimmelhet.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom», het det i uttalelsen fra kongehuset den gang.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Mens kong Harald var syk, var det kronprins Haakon som steppet inn for faren, og fungerte som regent.

- Takk for omtanken. Kongen er i bedring, og regner med at han skal være tilbake hjemme fra sykehuset igjen i løpet av denne uka. Etter forholdene bra. Han var svimmel og uvel, det var årsaken til at han kom på sykehuset. Det har vært en tung periode. Men vi prøver så godt å ta vare på hverandre, sa kronprinsen til pressen kort tid før kongen ble utskrevet i januar.

Kong Harald ble også sykmeldt før jul i fjor, den gang på grunn av en virusinfeksjon. Lille julaften ble han friskmeldt, og feiret jul sammen med kongefamilien som planlagt.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

LES OGSÅ: Avslører årsaken til innleggelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer