Kong Harald:

Utskrevet fra sykehuset

Kong Harald (83) fikk mandag forlate Rikshospitalet.

SKREVET UT: Kong Harald har fått forlate Rikshospitalet, etter å ha vært innlagt for tung pust siden 25. september. Foto: Jil Yngland / NTB
SKREVET UT: Kong Harald har fått forlate Rikshospitalet, etter å ha vært innlagt for tung pust siden 25. september. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 25. september ble kong Harald (83) innlagt på Rikshospitalet i Oslo grunnet tung pust. Det ble tidlig utelukket at kongen var rammet av coronaviruset, og han ble utredet for pusteproblemene.

Siden den gang har kong Harald vært innlagt og sykmeldt fra sine kongelige plikter, noe som betyr at kronprins Haakon (47) har tatt seg av kongens arbeidsoppgaver.

Mandag ettermiddag opplyser NTB om at kong Harald er utskrevet fra sykehuset. De hadde imidlertid ikke fått bekreftelse fra Slottet, men henviste til bilder av kong Harald som satt i baksetet av en sort bil som ble observert kjørende ut fra Rikshospitalet, mandag.

Kort tid etter at NTB meldte at kong Harald er utskrevet, bekrefter slottet selv at dette stemmer i en ny pressemelding på sine nettsider.

- Hans Majestet Kongen er skrevet ut av Rikshospitalet, heter det i pressemeldingen.

Slottet opplyser videre om at sykehuset fortsetter utredningen, og påpeker at at kong Harald fortsatt er sykmeldt fram til 4. oktober.

Besøk av Sonja

Den dagen kongen ble innlagt på sykehuset skulle han egentlig ha besøkt Maihaugen på Lillehammer sammen med dronning Sonja (83), der de etter planen skulle ha besøkt dronningens barndomshjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer