Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

Utsetter Sverige-besøk

Kronprinsparet skulle ha reist til Sverige i januar.

UTSETTER TUR: Kronprinsparets planlagte tur til Sverige er utsatt. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock/NTB
UTSETTER TUR: Kronprinsparets planlagte tur til Sverige er utsatt. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skulle etter planen ha besøkt Sverige 26.-28. januar neste år.

Onsdag skriver Kongehuset at besøket utsettes på grunn av den nye utviklingen i pandemien, med høye smittetall i både Norge og Sverige.

«Det arbeides med å finne nytt tidspunkt hvor besøket kan gjennomføres», heter det i pressemeldingen.

Tette bånd

Den norske og svenske kongefamilien har tette bånd, og deler slektstre. Kong Harald og kong Carl Gustaf er et stykke unna i slekt, men førstnevnte er gudfar til kronprinsesse Victoria.

Kronprins Haakon er blant fadderne til den svenske prinsessen Estelle, og det samme er kronprinsesse Victoria for den norske prinsessen Ingrid Alexandra.

Derfor er det naturlig at de to kongehusene har et godt forhold.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Tidligere i høst ble det nok en gang vist gjennom et innlegg på Instagram. Der kom det nemlig fram at den norske kronprinsfamilien, med unntak av prins Sverre Magnus, var på besøk på Gotland for å besøke den svenske kronprinsessefamilien.

«Kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra tilbrakte noen flotte seinsommerdager på Gotland i Östersjöen sist helg, sammen med den svenske kronprinsessefamilien. Kronprinsparet har tett og nær kontakt med de skandinaviske kongehusene, og satte stor pris på besøket hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel», skrev det norske kongehuset i innlegget.

Også det svenske kongehuset la ut bilde av de to familiene på Instagram.

«Kronprinsessefamilien satte stor pris på å få være med sine norske venner og slektninger, i tillegg til å få muligheten til å vise dem denne unike delen av Sverige», skrev de.

LES OGSÅ: Leah Isadora tar nytt steg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer