Dronning Margrethe:

Utsetter jubileum

Dronning Margrethe må gjøre endringer etter nye coronarestriksjoner.

JUBILEUM: Dronning Margrethe skulle egentlig feiret 50 år som Danmarks regent 14. januar 2022. Slik blir det ikke. Her med sønnen kronprins Frederik. Foto: Bernd Von Jutrczenka / AP / NTB
JUBILEUM: Dronning Margrethe skulle egentlig feiret 50 år som Danmarks regent 14. januar 2022. Slik blir det ikke. Her med sønnen kronprins Frederik. Foto: Bernd Von Jutrczenka / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste utviklingen i coronasituasjonen og helsemyndighetenes anbefalinger gjør at kongehuset har utsatt den store markeringen i anledning dronning Margrethes (81) kommende 50-års jubileum.

Det opplyser kongehuset i en pressemelding.

14. januar 1972 ble Margrethe Danmarks regent, da hennes far, Frederik den 9., døde.

Det ser ut til at dronningen fortsatt ønsker en festlig markering hvor danskene kan delta, og har derfor besluttet å flytte de fleste arrangementene som skulle vært avholdt i januar til sensommeren 2022.

Selve jubileumsdagen er 14. januar, og her skal noen arrangementer forsøkes gjennomført.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Dette inkluderer statsråd, mottak i Folketinget og kransenedleggelse ved Frederik IX og dronning Ingrids grav ved Roskilde domkirke.

På grunn av coronasituasjonen vil det ikke ved denne anledningen være mulig å møte opp fysisk i Det Gule Slottet på Amalienborg, slik det ellers er tradisjon ved store arrangementer i Kongehuset.

LES OGSÅ: Lurte pressen trill rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer