Utsatte statsbesøk

Spanias kongepar visste at sønnens norske kjæreste ville komme i fokus, hvis de dro på offisielt besøk til Norge. Men nå er Eva glemt!

KONGEN KOMMER: Det spanske kongeparet kommer tirsdag endelig på statsbesøk til Norge. Foto: All Over Press
KONGEN KOMMER: Det spanske kongeparet kommer tirsdag endelig på statsbesøk til Norge. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Besøket som lot vente på seg!

I april var det elleve år siden kong Harald (69) og dronning Sonja (68) var på statsbesøk i Spania. Men først denne uka har kong Juan Carlos (68) og dronning Sofia (67) funnet tiden inne til å komme på gjenvisitt. Tirsdag starter det offisielle programmet. Vanligvis skjer dette nærmest automatisk etter et par år, men altså ikke i dette tilfellet.

Se og Hør kjenner til at man både i norsk UD og ved Slottet i Oslo i mange år har ønsket seg statsbesøk fra Spania - og fra flere hold får vi bekreftet at det var hoffet i Madrid som hele tiden holdt igjen.

Både her hjemme og i den spanske hovedstaden mer enn antyder man at det er kronprins Felipes mangeårige forhold til norske Eva Sannum som har vært årsaken til de stadige "utsettelsene" av besøket. I Madrid har man nemlig vært smertelig klar over at tronfølgerens "norske forbindelse" ville overskygge statsbesøket - både i spansk og norsk presse - og det ville man for enhver pris unngå, heter det...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer