FORTSATT GIFT: Prins Laurent er fortsatt gift med prinsesse Claire, selv om det i hjemlandet ryktes om problemer i ekteskapet. Foto: James Whatling / Splash News/ Al
FORTSATT GIFT: Prins Laurent er fortsatt gift med prinsesse Claire, selv om det i hjemlandet ryktes om problemer i ekteskapet. Foto: James Whatling / Splash News/ Al Vis mer

Utsatt for rykteflom etter innleggelsen

Den belgiske kongefamilien blånekter for selvmordsforsøk.

Publisert

SEOGHØR.NO: Etter at belgiske prins Laurent 21. mars i år plutselig ble sendt til sykehus og lagt i koma ble det tidlig hevdet at han led av depresjon - og at alt ikke var bra på hjemmebane. Men det ble også hevdet at prinsen led av en lungebetennelse.

I dagens utgave av britiske Daily Mail referer de flere aviser i Belgia - som hevder at den egentlige årsaken til prinsens sykehusopphold skyldes et selvmordforsøk. Men hoffet blånekter:

- Prinsen ble ikke innlagt som et resultat av selvmordsforsøk på grunn av depresjon, benekter Pierre De Baow, som er kommunikasjonssjef ved det belgiske kongehuset.

Avisa «La Capitale» skriver imidlertid at prins Laurent først skal ha blitt sendt til en psykiater på et sykehus i Brussel før han ble sendt videre til intensivavdelingen og lagt i kunstig koma. Han ble utskrevet tidligere denne uka.

Ifølge Daily Mail har nå flere aviser i Belgia skrevet at prinsen er manisk depressiv og er psykisk syk.

Familiens sorte får

Prinsen var også i 1996 i søkelyset etter at han skal ha tatt en stor miks av tabletter. Dette skal ha vært et «rop om hjelp», skriver Daily Mail.

Dette ønsket kommunikasjonssjefen imidlertid ikke å kommentere.

Det ble den gang hevdet at prins Laurents problemer skyldtes problemer innad i familien. Blant annet skal foreldrene hans - den tidligere kong Albert og dronningen Paola- latt være å besøke ham i to uker, til tross for at han var svært syk.

- Dette var fordi kongeparet var utenlands. Men de ble holdt informert om helsetilstanden, sa talsmannen.

Dette er imidlertid ikke første gang prins Laurent havner på avisenes forside. Prinsen er ikke spesielt populær i hjemlandet, og han er kjent for å ta for seg av goder uten å betale selv.

Da han var gjest i kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup gjorde han som han pleier - kjøpte en billig økonomiklassebillett - og satte seg foran i business-kabinen og nektet å flytte seg. Dette skapte store overskrifter, og dårlig PR for kongehuset.

Prinsen har også mistet førerkortet en rekke ganger på grunn av fartsovertredelser.

I bryllupet til Albert og Charlene snublet han på den røde løperen og måtte få hjelp av tre vakter til å komme seg på beina. Han har også vært innblandet i en korrupsjonsskandale, så det er neppe siste gang vi hører fra prins Laurent.

I slutten av denne måneden kommer imidlertid Belgias nye kongepar - hans bror kong Philippe og dronning Mathilde - på et kort offisielt besøk til Norge.

NÆRE BÅND: Belgias kongepar, Mathilde og Philippe, kommer til Norge.  Foto: Stella Pictures
NÆRE BÅND: Belgias kongepar, Mathilde og Philippe, kommer til Norge. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Ble sjekket av politiet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer