Dronning Elizabeth og tulletelefon:

Utsatt for hysterisk telefonspøk

Dronning Elizabeth (92) fikk gjennomgå av barnebarnas guttestrek.

FIKK SEG EN GOD LATTER: Dronning Elizabeth (92) ante fred og ingen fare da barnebarna William og Harrys endret beskjeden på telefonsvareren hennes. Dronningens ansatte syntes riktignok ikke spøken var like morsom. Her er Elizabeth avbildet under et arrangement i helga. Foto: Apf / NTB Scanpix
FIKK SEG EN GOD LATTER: Dronning Elizabeth (92) ante fred og ingen fare da barnebarna William og Harrys endret beskjeden på telefonsvareren hennes. Dronningens ansatte syntes riktignok ikke spøken var like morsom. Her er Elizabeth avbildet under et arrangement i helga. Foto: Apf / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Festlige påfunn er kanskje ikke det første en forbinder med det britiske kongehuset - som til tross for stadige «oppmykninger» fortsatt regnes som et av verdens stiveste og mest konservative monarki.

Men selv om det sjelden er noe tull med britenes lengstsittende regent, 92 år gamle Elizabeth, vet hun likevel å være rund i kantene.

Ikke minst hvis skrattsalvene inkluderer barnebarna William (35) og Harry (33).

«Tidenes villeste spøk»

Det var for elleve år siden, i 2007, at de unge prinsebrødrene utsatte bestemoren sin, og de britiske hoffansatte, for en noe minneverdig telefonspøk.

Historien er aldri blitt bekreftet av kongehuset selv, men har versert på internett de siste årene. Mandag fikk den igjen nytt liv hos det danske kjendisnettstedet Kendte, som omtaler den kongelige guttestreken som «tidenes villeste spøk».

LURINGER: Prins Harry og William var begge i tjueåra i 2007, og var som gutter flest når det kom til å finne på rampestreker. Her med pappa Charles samme år. Foto: NTB Scanpix
LURINGER: Prins Harry og William var begge i tjueåra i 2007, og var som gutter flest når det kom til å finne på rampestreker. Her med pappa Charles samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Fox News oppsto ablegøyene etter at dronningen skal ha bedt barnebarna om hjelp til å håndtere en nyinnkjøpt mobiltelefon. William og Harry gjorde som de fikk beskjed om, og opp hos bestemor - der innføring i tekstmeldinger angivelig sto på agendaen.

Uten at dronningen la merke til det, skal barnebarna ha sett sitt snitt til å endre tronarvingens telefonsvarer.

Direktelinje til kjæledyr

Plutselig, hvis man ringte til dronningens private mobiltelefon og ikke fikk svar, fikk man en langt mer uhøytidelig melding på øret:

«Halla, hva skjer? Liz her. Beklager, jeg er borte fra tronen akkurat nå. For å få direktekontakt med Philip (ektemannen, journ.anm.), tast én. For Charles, tast to. For hundene mine, tast tre».

Hvem som fikk jobben med å etterlikne dronningens karakteristiske stemme er ikke kjent, men det er grunn til å tro at enten William eller Harry dro opp et uoppdaget parodi-talent fra hatten.

Telefonspøken ble naturlig nok oppdaget etter kort tid, og ifølge Sky News skal dronningens sekretariat mildt sagt ha fått bakoversveis da de slo på tråden til sin berømte arbeidsgiver.

Saken fortsetter under.

ET BUDSKAP?: Dronning Elizabeth holdt «Dronningens Tale» under parliamentsåpningen 21. juni. Hodepynten hun bar har fått nettet til å koke. Video: CNN Vis mer

La ned mobilforbud

Guttestreken falt visstnok ikke i god jord hos ovennevnte. Dronningen selv skal riktignok ha fått seg en god latter, skal vi tro nettstedet.

Og selv om Elizabeth måtte få telefonhjelp fra barnebarna, er hun ingen fersking på mobilbruk. Dronningen skal ha fått sin første mobiltelefon allerede i 2001, som en gave fra sin nest yngste sønn, prins Andrew (58).

Helt mobil-radikal er hun likevel ikke. På et tidspunkt skal Elizabeth nemlig ha lagt ned forbud mot å ha med seg mobiltelefon på Buckingham Palace, da hun fikk nok av støyen fra alle ringetonene. Hvorvidt samme forbud gjelder i dag er det få som vet.

Williams og Harry er ikke de første som har parodiert dronning Elizabeth på telefon. Spøk ble derimot fort til alvor, og påfølgende tragedie, da et australsk radiopar klarte å lure til seg informasjon fra hertuginne Catherines sykepleier i 2012.

Endte på verst tenkelig vis

Det var da prins Williams kone var innlagt på sykehus med en svangerskapssykdom, midtveis i sin første graviditet, at radioduoen utga seg for å være Elizabeth og prins Charles da de ringte inn til hertuginnens sykepleier.

Sykepleieren, som gikk fem på, tok tulletelefonen på verst tenkelig vis, og valgte senere å ta sitt eget liv.

Den dypt tragiske hendelser skapte store overskrifter i flere uker etterpå, og sørget for at det aktuelle radioparet fikk livet snudd totalt på hodet.

LES OGSÅ: Så mye tjener de svenske kongebarna

BESØKTE OFRE: Dronning Elizabeth (91) og prins William (34) møtte brannmannskap, frivillige og ofre etter brannen i London-høyblokka, som tok livet av 79 personer. Video: AP / NTB Scapix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer