Prinsesse Anne:

Utpekes etter hudfarge-anklage

Kongehuseksperten mener Meghan siktet til prinsesse Anne med rasismeanklager.

UTPEKES: Prinsesse Anne skal ifølge forfatteren være den Harry og Meghan siktet til i Oprah-intervjuet. Foto: REX / NTB
UTPEKES: Prinsesse Anne skal ifølge forfatteren være den Harry og Meghan siktet til i Oprah-intervjuet. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Det har snart gått en måned siden Oprah Winfrey-intervjuet som førte til skjelvinger langt utenfor det britiske kongehuset ble sendt på tv. Prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) kom med en rekke beskyldninger mot kongefamilien.

Den kanskje største og mest alvorlige anklagen kom fra Meghan, som mente noen i kongefamilien hadde uttrykt bekymring rundt Archies (1) hudfarge før han ble født.

Dette svarte hun på spørsmål fra Oprah om hvorfor Meghan trodde at sønnen ikke fikk prinsetittel.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det er imidlertid kun prins Williams barn som får prins- og prinsessetitler, ingen av dronningens andre oldebarn, inkludert Archie og hertugparets kommende datter.

- Ville advare Harry

Etter utsagnet har spekulasjonene herjet, og prins Harry måtte, gjennom Oprah, slå fast at det verken var dronning Elizabeth (94) eller prins Philip (99) som anklagene kom fra.

Nå blir personen Meghan sikter til utpekt. Den kontroversielle kongehusforfatteren Lady Colin Campbell hevder at det er prinsesse Anne (70), prins Harrys tante, det dreier seg om.

I en video på YouTube hevder hun at det hele dreier seg om en misforståelse. Forfatteren mener prinsesse Anne forsøkte å advare prins Harry om Meghans karakter.

ADVARSEL: Forfatteren og kongehuseksperten mener det hele dreier seg om en misforståelse, og at prinsesse Anne ville advare Harry mot Meghan. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
ADVARSEL: Forfatteren og kongehuseksperten mener det hele dreier seg om en misforståelse, og at prinsesse Anne ville advare Harry mot Meghan. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer

- Det var ingen bekymringer rundt Meghans farge. Prinsesse Anne var bekymret for at, dersom de gikk videre med bryllupet, og det ble barn, ville det følge med store problemer. Ikke på grunn av Meghans farge, men på grunn av Meghans manglende evne og besluttsomhet til å godta de kulturelle forskjellene, og til å ha respekt for en institusjon som hun skulle gifte seg inn i, sier Campbell.

«Rasekortet»

Forfatteren har gitt ut hele åtte bøker om kongehuset, blant annet en bestselgende bok om prinsesse Diana.

Flere av påstandene i bøkene har imidlertid blitt kritisert og tilbakevist.

Hun hevder likevel at de nye påstandene om prinsesse Anne bekreftes av tre separate kilder. Videre anklager hun Meghan for å hele tiden spille «rasekortet», og at Harry hadde misforstått familiens «genuine bekymringer» rundt forholdet.

- Harry løp til Meghan med innvendingene, Meghan brukte dem som våpen på bakgrunn av farge. Vi ser på folk som er veldig ivrige til å finne problemer, selv om det ikke eksisterer noen, sier hun.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Kongehuset har i ettertid sagt i en uttalelse at Harry, Meghan og sønnen Archie (1) alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien. De opplyste også at problemstillingene om rase blir tatt på det høyeste alvor, og at disse spørsmålene nå blir diskutert innad i familien.

Prins William (38) har tidligere slått fast at den britiske kongefamilien ikke er en rasistisk familie.

LES OGSÅ: Dette er de unge, hotte kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer