Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Utnytter Dianas død for millioner

Tv-personligheten Piers Morgan går hardt ut mot hertugparet.

UTNYTTER: Piers Morgan mener prins Harry og hertuginne Meghan utnytter prinsesse Dianas død - og tjener millioner på det. Foto: NTB scanpix
UTNYTTER: Piers Morgan mener prins Harry og hertuginne Meghan utnytter prinsesse Dianas død - og tjener millioner på det. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For en drøy måned siden kom den overraskende nyheten om at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsket å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Beslutningen gjør at ekteparet vil miste både sin apanasje og sine titler, og nyheten skapte store sjokkbølger verden over.

Den siste tiden har duoen oppholdt seg i Canada sammen med den ni måneder gamle sønnen Archie, som ble født 6. mai i fjor.

Da det ble kjent at de skulle trekke seg tilbake, ble det nemlig klart at de ønsket å veksle på å bo i Storbritannia og Nord-Amerika.

I dagene som fulgte var det flere som reagerte sterkt på nyheten, blant andre Piers Morgan (54). I kjent stil gikk han ut og kritiserte hertugparet i en lang Twitter-tirade.

FRITTALENDE: Piers Morgan (54) kritiserer Meghan og Harry etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter - igjen. Foto: NTB scanpix
FRITTALENDE: Piers Morgan (54) kritiserer Meghan og Harry etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter - igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Folk sier jeg er for kritisk mot Meghan Markle, men hun har droppet familien sin, droppet faren sin, droppet de fleste av sine gamle venner, splittet Harry fra William og nå splittet ham fra kongefamilien. Jeg har sagt mitt, skrev Morgan på sin private Twitter-konto.

I et annet Twitter-innlegg beskrev han hertugparet som «skamløse, bortskjemte drittunger».

Etter at nyheten kom har det vært knyttet store spekulasjoner til hvordan hertugparet vil livnære seg i tiden fremover, og Piers Morgan går nå - igjen - hardt ut mot parets beslutning.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Tjener millioner

Den frittalende tv-personligheten og skribenten, som ikke er fremmed for å ytre sine meninger, langer nemlig ut mot paret i en kommentarartikkel for Daily Mail.

Der mener han blant annet at duoen utnytter det tragiske dødsfallet til prins Harrys mor, prinsesse Diana, og tjener millioner på det.

Uttalelsen kommer etter at hertugparet deltok på et arrangement i regi av USAs største bank, JP Morgan Chase & Co., på det eksklusive hotellet 1 Hotel i Miami.

Arrangementet ble gjestet av flere av verdens rikeste mennesker, og hertugparet skal ha vært der for å snakke om mental helse og miljøutfordringer.

Ifølge Morgan har hertugparet verken bekreftet eller benektet at de skal ha fått en sum på mellom 500 000 og én million dollar for å stå på scenen. Også Ronn Torossian, administrerende direktør i PR-byrået 5W Public Relations, hevder dette er høyst sannsynlig.

- Harry og Meghan kommer til å være de best betalte talerne som eksisterer på bedriftsmarkedet. Jeg blir ikke sjokkert hvis de tjente én million dollar. I året som kommer kan innkomsten deres være ubegrenset, sier han til Daily Mail.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

- Utnytter Dianas død

54-åringen reagerer imidlertid mest på at Harrys tale utelukkende handlet om mental helse, eller rettere sagt hans egen erfaring med temaet. Talen skal nemlig ha dreid seg om 35-åringens mange år i terapi for å håndtere prinsesse Dianas død.

- Ved å utnytte sin mors død kommersielt for å tjene store summer som dette, oppfører Harry seg på akkurat samme måte som han hevder han avskyr hos media, skriver han.

Videre mener Morgan at dette slett ikke er uvanlig for prinsen, som han hevder har snakket om lite annet de siste årene. Morgan trekker frem at prins Harry gjentatte ganger har fortalt om den vanskelige tiden etter morens død, selv nå - 23 år etter dødsfallet.

- Det ville krevd et hjerte av stein å ikke føle sympati for en mann som bare var tolv år da han så seg nødt til å gå bak morens kiste foran én milliard tv-seere. Jeg husker at jeg så på og tenkte at det var en grusom og hjerteløs ting for en hjerteknust liten gutt til å gjøre, skriver han, og fortsetter:

- Det er stor forskjell på å snakke om det for å øke offentlighetens fokus på sorgrelaterte problemer, og å gjøre det privat for en stor sjekk foran en gjeng med superrike bankmenn, politikere og kjendiser.

Vil inngå samarbeid

Hertugparet skal angivelig ha blitt fløyet i privatfly fra villaen til 14 millioner dollar på Vancouver Island i Canada, der de har bodd de siste månedene som gjest av en anonym milliardær. I Miami, der arrangementet ble holdt, skal de ha bodd gratis hos tennislegenden Serena Williams (38), som er en god venninne av Meghan.

Tidligere denne måneden kom nyheten om at prinsen over en lengre periode har vært i prat med en annen bankgigant, nemlig investeringsbanken Goldman Sachs, der han ifølge blant annet The Sun kan tjene store summer på å snakke om mental helse.

Goldman Sachs var blant bankene som ble omtalt i Hollywood-filmen «The Big Short» med Brad Pitt og Ryan Gosling i hovedrollene, fordi de lurte kunder ved å selge produkter og tjenester de visste var dårlige. Banken har tidligere samarbeidet med Gwyneth Paltrow, Karlie Kloss og David Beckham.

LES OGSÅ: Meghan og Harrys rørende gest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer