<strong>- UTMATTET:</strong> Det har vært et stormfullt år for den britiske kongefamilien, og det skal ha gått innpå familiens overhode, dronning Elizsabeth (93). Her er hun sammen med hertuginne Meghan i 2018. Foto: NTB Scanpix
- UTMATTET: Det har vært et stormfullt år for den britiske kongefamilien, og det skal ha gått innpå familiens overhode, dronning Elizsabeth (93). Her er hun sammen med hertuginne Meghan i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth:

- Utmattet etter det turbulente året

Kongefamiliens mange uroligheter har gått hardt inn på dronningen.

Publisert

Det er ingen tvil om at det har stormet i den britiske kongefamilien det siste halve året. I fjor høst var det prins Andrew (60) som sto i sentrum for begivenhetene, etter at hans famøse relasjon til den overgrepsdømte og avdøde milliardæren Jeffrey Epstein ble satt under lupen.

Prinsen har blitt anklaget for å voldta en 17 år gammel jente etter en kveld ute med Epstein, noe han hele veien har nektet for. Avsløringen fikk en rekke konsekvenser for prinsen, som i november trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i overskuelig fremtid.

I januar i år kom også sjokknyheten om at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) skal trekke seg tilbake fra kongefamilien og sine kongelige oppgaver - noe de skal ha bestemt seg for å uten å forhøre seg med dronningen - noe som naturligvis skapte rabalder i den internasjonale sladrepressen.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge det amerikanske magasinet Us Magazine skal de siste årets mange uroligheter innad i kongefamilien ha gått svært hardt inn på Storbritannias 93 år gamle monark, dronning Elizabeth.

Magasinet skriver at hun angivelig er utmattet både emosjonelt og fysisk etter den tunge tiden.

- Dramaet tar aldri slutt

- Hun er utmattet, både fysisk og følelsesmessig, sier en kilde til magasinet, og fortsetter:

- Hun nærmer seg 94-årsdagen i april og burde være på et stadium i livet der hun kan føle seg lettet, og bli støttet av sine kjære.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at dronningen kan ha slitt med å holde orden i rekkene det siste året - blant annet når det gjelder sønnen prins Andrews skandale i fjor høst, samt barnebarnet prins Harry og kona Meghans avgjørelse om å trekke seg ut av kongefamilien.

<strong>KONTROVERSER:</strong> Det har stormet rundt prins Andrew den siste tiden. Her er han med datteren prinsesse Beatrice, som skal stå brud i mai i år. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSER: Det har stormet rundt prins Andrew den siste tiden. Her er han med datteren prinsesse Beatrice, som skal stå brud i mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dramaet tar aldri slutt. Hun er så frustrert, sier kilden videre til Us Magazine.

Hertuginne Meghan og prins Harry har den siste tiden oppholdt seg i Canada, men nylig ble det kjent at prinsen hadde reist tilbake til England hvor han skal delta på en rekke kongelige oppdrag før han og Meghan offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

Neste uke er det også ventet at hertuginnen skal returnere til England, for å gjennomføre det som blir et av de siste oppdragene på vegne av det britiske kongehuset.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Ifølge Sky News skal hertuginne Meghan og prins Harry delta på et arrangement sammen i London 5. mars. Dette vil dermed bli deres første offentlige opptreden sammen siden 7. januar.

Hertugparet skal også utføre en rekke andre oppdrag den kommende tiden. Blant annet skal Meghan markere kvinnedagen 8. mars, ifølge Sky News. Deres siste offisielle opptreden sammen som kongelige blir etter alt å dømme under markeringen av Commonwealth Day i Westminster Abbey 9. mars.

<strong>TREKKER SEG:</strong> Hertugparet av Sussex har utvilsomt skapt hodebry for dronning Elizabeth de siste månedene. 31. mars i år er de formelt ute av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Hertugparet av Sussex har utvilsomt skapt hodebry for dronning Elizabeth de siste månedene. 31. mars i år er de formelt ute av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Føyet seg for dronningen

Da prins Harry deltok på et arrangement tidligere denne uka, ba han ifølge Sky News om å bli kalt bare «Harry» - uten den kongelige tittelen. Opptredenen fant sted i Edinburgh, der han deltok på et arrangement for sitt nye selskap, Travalyst, som jobber med økoturisme.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke titler hertuginnen og prinsen skal bruke før de offisielt trekker seg

Hovedsakelig har bruken av «Sussex Royal» vært diskutert den siste tiden. Kontoen deres på Instagram bærer dette navnet. Paret søkte nylig om å patentere navnet, slik at de eventuelt kunne ha brukt det ved senere anledninger.

Dronning Elizabeth skal ha vært en sterk motstander av dette, uten at kongehuset har uttalt seg om det stemmer og eventuelt hvorfor. Det er derimot blitt hevdet at hun mener det ikke sømmer seg at de skal assosieres med den formelle delen av kongehuset - nå som de er ute.

Forrige uke ble det kjent at hertugparet føyet seg etter dronningens ønsker. Overfor Evening Standard og Sky News fortalte en av talspersonene deres følgende:

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Hertugen og hertuginnen av Sussex har ikke planer om å bruke «Sussex Royal» noen steder etter våren 2020. Derfor er søknaden deres om patent, som ble sendt inn som et beskyttende tiltak etter råd fra The Royal Foundation, trukket, sa talspersonen.

Hva de skal kalle Instagram-kontoen og nettsiden framover, er foreløpig ikke offentlig kjent.

LES OGSÅ: - Blir veldig skremt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer