Fyrst Albert av Monaco:

Utga seg for å være fyrst Albert i svindelforsøk

Fyrsten er blant dem som er misbrukt i et forsøk på å få Monacos elite til å overføre store pengesummer til utlandet.

FORSØKT MISBRUKT I SVINDEL: Fyrst Albert er blant dem som har fått sitt navn og ansikt misbrukt i et omfattende svindelforsøk mot Monacos elite. Foto: NTB scanpix
FORSØKT MISBRUKT I SVINDEL: Fyrst Albert er blant dem som har fått sitt navn og ansikt misbrukt i et omfattende svindelforsøk mot Monacos elite. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Du har kanskje hørt om Nigeriasvindel? Vel, denne svindelen er i så fall av den litt mer eksklusive typen. I Monaco har nemlig svindlere gått mye lengre i sitt forsøk på å anskaffe store pengesummer.

Ifølge tv-kanalen BBC, har den siste tiden Monacos statsoverhode, fyrst Albert ll (60), vært blant dem som har fått sitt navn og ansikt misbrukt i forsøk på å anskaffe penger.

Ifølge tv-kanalen har svindlere kontaktet landets elite ved å utgi seg for være fyrsten eller andre store og kjente personligheter i den lille middelhavsstaten. Kontakten skal være forsøkt opprettet over meldingsplattformen WhatsApp, via telefon, eller det som skal være svært tro kopier av offentlige dokumenter.

- Utvidet svindel

Regjeringen i Monaco skal ha bekreftet at slike svindelforsøk skal ha vært gjennomført, uten å bekrefte at fyrsten selv var blant de rammede.

I en offisiell uttalelse gjengitt av den franske avisa Quest France, skal regjeringen ha sagt følgende om svindelforsøkene:

«I noen tilfeller har dokumenter med offisielle stempel og data, tilsynelatende signert av offisielle tjenestemenn, blitt benyttet til å lure ofrene, i tillegg til oppringninger som viser de offisielle kontorenes telefonnummer».

Ifølge BBC, skal i enkelte av tilfellene Alberts ansikt ha dukket opp på skjermen, og i den falske oppringningen ser ut til at han ringer direkte fra fyrstepalasset.

Saken fortsetter nedenfor.

MED KONA: Her er Fyrst Albert sammen med kona Charlene, fyrstinnen av Monaco, i 2007. I dag har ekteparet to barn sammen. Foto: NTB Scanpix.
MED KONA: Her er Fyrst Albert sammen med kona Charlene, fyrstinnen av Monaco, i 2007. I dag har ekteparet to barn sammen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Formålet skal ha vært å få ofrene til å overføre penger til utenlandske bankkontoer, hovedsakelig i Asia.

Monacos regjering skal ifølge BBC videre ha beskrevet svindelen som en «utvidet svindel», da ofrene er ledere høyt oppe i samfunnet eller personer med store og viktige ansvarsområder.

Den franske journalisten, Michéle Cotta, er blant dem som er blitt kontaktet av svindlerne. Til den lokale avisa Monaco-Matin skal hun ha forklart at hun i september ble kontaktet av en person som utga seg for å være fyrst Albert over WhatsApp. Han skal ha bedt henne bidra med løsepenger som hjelp til å frigi en journalist som angivelig skulle være kidnappet av en islamistisk gruppe.

Flere store bedriftsledere skal også ha lignende opplevelser som journalisten i nyere tid.

Politiet i fyrstedømmet skal ha åpnet etterforskning av saken, men det er foreløpig ikke gjort noen arrestasjoner i saken. De ber derfor om at folk viser forsiktighet og er oppmerksomme på enhver form for forsøk på slik kontakt.

Saken fortsetter nedenfor.

Enorm formue

At det er nettopp fyrst Alberts ansikt som blir brukt i forsøk på å skaffe økonomiske bidrag, kan kanskje virke noe ironisk.

Fyrsten, som fylte 60 år for få dager siden, skal ifølge BBC ha en formue på nærmere 20 milliarder kroner. Han overtok tronen da hans far, Fyrst Rainer lll gikk bort i 2005, 81 år gammel. Hans mor, fyrstinne av Monaco, var den kjente Hollywood-skuespilleren og moteikonet Grace Kelly, som døde etter en bilulykke i 1982.

LES OGSÅ: - Jeg ble svindlet for 277 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer