Sarah Ferguson:

Utelatt fra bryllupet - dette sier hun

Hertuginnen av York fikk ikke være til stede da William og Kate giftet seg.

UTELATT: Sarah Ferguson fikk ikke delta i prinsebryllupet i 2011. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
UTELATT: Sarah Ferguson fikk ikke delta i prinsebryllupet i 2011. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det konservative, britiske kongehuset er ikke fremmed for skandaler og kontroverser, og Sarah «Fergie» Ferguson (61) har stått for flere av dem.

Den frittalende hertuginnen av York har stått for utallige overskrifter med negativt fortegn, og har ved flere anledninger gjort seg upopulær.

Det er også relativt sjeldent med skilsmisser i den kongelige familien, men ekteskapet mellom henne og prins Andrew (61), en svært omdiskutert skikkelse selv, endte med skilsmisse i 1996. De fikk barna prinsesse Beatrice (32) og prinsesse Eugenie (31).

- Verdiløs

Selv om hun har skapt mye hodebry for den kongelige familien, har hun et tilsynelatende godt forhold til dem fortsatt. Men i 2011 ble det tydelig at hun ikke var i den innerste kretsen til prins William (39) og hertuginne Kate (39).

Da ga de nemlig hverandre sitt ja i et storslått bryllup kongelige verdig. Men hertuginnen av York var ikke å se - hun sto nemlig ikke på gjestelisten. Det skal være en av hennes flere skandaler som var bakgrunnen.

- Jeg ble ikke invitert. Jeg gikk gjennom en fase der jeg følte meg totalt verdiløs og at det var helt riktig at de ikke inviterte meg, uttalte hun i 2011.

STORSLAGENT BRYLLUP: Hertuginne Kate og prins William giftet seg i 2011, men ville ikke ha Sarah Ferguson til stede. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
STORSLAGENT BRYLLUP: Hertuginne Kate og prins William giftet seg i 2011, men ville ikke ha Sarah Ferguson til stede. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Årsaken til at invitasjonen uteble skal ha vært at hun lovet det hun trodde var en indisk forretningsmann «full tilgang» til sin eksmann, for 4,5 millioner kroner.

Det hele viste seg å imidlertid være en journalist som filmet det hele.

- Jeg følte at jeg hadde landsforvist meg selv på grunn av min oppførsel, på grunn av fortiden og alle feilene mine, sa hun da.

Dro til Thailand

Nå uttaler hun seg igjen om fadesen, overfor magasinet Town & Country.

- Jeg trodde ikke at jeg var verdig nok til å få komme i bryllupet. Jeg dro faktisk til Thailand, for å være så langt borte fra det slik at jeg kunne forsøke å leges, sier hun.

I 2018 var det igjen duket for kongelig bryllup da prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39). Denne gang med hertuginnen av York til stede. Hun blir av magasinet spurt om hertugparets mye omtalte exit fra det britiske kongehuset, men nekter å svare.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

De skriver imidlertid at hun skal ha støttet TV-verten Piers Morgan da han mente at Meghan løy om rasisme i kongehuset under det skandaløse Oprah-intervjuet.

Fergie var for øvrig heller ikke å se i prins Philip sin begravelse tidligere i år.

Godt forhold til eksmannen

Hertuginnen av York har vært mye i mediene opp gjennom årene, og har blant annet vært å se i «Friends». Likevel har hun holdt sine innerste følelser godt skjult for omverdenen, og har eksempelvis pratet lite om den høyprofilerte skilsmissen.

For et par år siden gjorde hun imidlertid det, og beskrev forholdet til eksmannen i svært varme ordelag.

- Den 23. juli 1986 var den lykkeligste dagen i livet mitt, fortalte hun om dagen hun giftet seg med prinsen og ble tildelt hertugdømme over York.

- Andrew er den beste mannen jeg kjenner. Det han gjør for Storbritannia er fantastisk; Ingen vet hvor hardt han jobber for landet sitt. (...) Jeg er så stolt av ham. Jeg står ved hans side og kommer alltid til å gjøre det. Måten vi er på er vårt eventyr, og selv om vi ikke er et par, har vi stor tro på hverandre, fortalte hun åpent i intervjuet med Daily Mail.

LES OGSÅ: Slik hyllet Meghan prins Philip

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer