Kong Harald:

Uteblir

Sønnen overtar arbeidet den kommende uken.

BORTE: Kongen har ingen offisielle oppdrag før fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
BORTE: Kongen har ingen offisielle oppdrag før fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Kronprins Haakon (50) vikarierer denne uken for kong Harald (86) under ulike offisielle oppdrag. Det kommer frem på kongehusets nettsider.

Under kongehusets offisielle program står Haakon oppført som kronprinsregent og skal være til stede under Framtidsmøtet 2023 og styremøte i Kronprinsparets Fond.

I tillegg til dette stiller han også ved fast audiens mandag og torsdag.

EMOSJONELL: Bilal Alexander Saab bryter sammen i søndagens episode av «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

Dette skjer knappe tre uker etter sist gang kronprinsen måtte steppe inn som vikar. I slutten av oktober ble nemlig kongen sykmeldt med coronavirus, og måtte utebli fra oppdrag i en uke.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekrefter overfor Se og Hør at kongen uteblir fra ulike oppdrag denne uken.

- Hans Majestet kongen er på privat reise utenlands, og kronprinsen er derfor regent, forteller hun til Se og Hør.

Første deltaker til å forlate sangkonkurransen er Magikeren. Bak Magiker-maska var det forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst (53) som gjemte seg. Video: NRK. Vis mer

Fredag er kong Harald tilbake på jobb og vil som vanlig holde statsråd.

Se og Hørs kongehusekspert, Carolina Vagle, har sine teorier om hvor kongen har vendt snuten.

- Kongen er på privat reise. Kanskje er det den årlige førjulsturen til London som står på programmet? Han og dronning Sonja pleier å være i den britiske hovedstaden i november hvert år. En tradisjon de har adoptert fra kong Olav, sier hun til Se og Hør og legger til:

- Kronprins Haakon fortalte senest i biografien om hvor fine julegaver bestefaren kjøpte til dem i London hvert år. Kong Harald og dronning Sonja kjøper helt sikkert også julegaver på den årlige turen, samt møter sine gode venner Charles og Camilla.

FRIR: Tone Damli har delt video på Instagram hvor man ser kjæresten Markus Foss gå ned på kne. Video: Instagram @iamtonedamli Vis mer

LES OGSÅ: - Lite sofistikerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer